Украинската армия успява да удържи атаките на руснаците по цялата

...
Украинската армия успява да удържи атаките на руснаците по цялата
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна


Украинската войска съумява да удържи офанзивите на руснаците по цялата фронтова линия в Донбас, която е с дължина към 480 км.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4401
Според данни на английското министерство тук-там даже отблъсква съперника. Особено тежка остава обстановката в региона на Мариупол и металургичния цех " АзовСтал ". И през днешния ден от Министерството на защитата на Русия оповестиха, че са подготвени да прекратят огъня, с цел да може украинските бойци да се предадат. Според съветски медии през вчерашния ден от регион до завода са изведени 120 цивилни.

Съединени американски щати, Англия и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна. Това стана ясно след диалог сред водачите на трите страни и още няколко европейски съдружници, отдаден на новата фаза от войната в Украйна. Надявам се, сътрудниците ни да схванат, че всеки ден е от голяма важност - всяко отсрочване дава опция на окупаторите да убиват от ден на ден украинци, сподели президентът Зеленски в среднощното си послание.

" Казвам една истина в безусловно всеки диалог с водачи на демократичния свят, по време на всички договаряния и изявленията - не е почтено Украйна към момента да бъде принудена да се моли за нещо, което сътрудниците й имат на склад от години. Ако те имат оръжията, от които Украйна се нуждае тук и в този момент, в случай че разполагат с боеприпасите, от които се нуждаем тук и в този момент, тяхно морално обвързване е на първо място да оказват помощ за опазването на свободата. Да оказват помощ за спасяването на хиляди украинци ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР