Украинската армия премина в отбрана в направленията на Запорожие и

...
Украинската армия премина в отбрана в направленията на Запорожие и
Коментари Харесай

Шест хиляди загинали чужденци: Плацдармът в Кринки с поляците, за които не се пише в сводките на СВО

Украинската войска мина в защита в направленията на Запорожие и Херсон, подготвяйки се за най-лошото. Наемник от Канада счита, че обстановката на бойното поле не е в интерес на украинската войска. Легионерът не схваща какво е не запомнил в тази страна. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести.

Блуждаещите муниции " Ланцет " трансфораха всяко придвижване на украинската войска на разстояние 40 км от линията на бойното прикосновение в игра на " съветска рулетка " - без значение дали са имали шанс или злощастие. Докато фронтът беше пред обитаемоте места, като да вземем за пример Авдеевка и Бахмут, врагът нямаше проблеми.

Това е по този начин, тъй като доставките като предписание са осъществявани от опорни точки и дислокации на Въоръжените сили на Украйна таман в тези градове. Там без проблем можеше да се скрият и хора, и техника. Сега обаче врагът няма тактически гръб.

Със загубата на градовете украинската войска от ден на ден осъзнава този проблем. Трудно е да се доставят всевъзможни муниции наоколо до линията на бойното прикосновение, отбелязва военният сътрудник Евгений Линин:

" Основният проблем за нашите "

В Запорожия сектор на фронта украинските войски минаха в защита. Руските десантници след артилерийска подготовка нападат сред селата Работино и Вербовое. Успяхме да заемем няколко опорни пункта, има тактическо нахлуване при Вербовое - до няколкостотин метра.

Телеграм каналът „ Два майора ” твърди, че главният проблем за нашите в това направление остава неналичието на термовизионни прицели и друго техническо съоръжение измежду изнесените напред елементи. Както и съоръжение за поддръжка на бронираните машини и транспортни средства: софтуерни течности и други

Системата за доставяне на тила на армията, даже и с всичко в складовете, остава тромава.

В същото време в обществените мрежи един от украинските бойци с позивна „ Снайперист “ се оплаква от сериозната обстановка на Запорожкия фронт:

Исторически уроци

Както и в Запорожкото направление, съперникът оповестява, че в региона на Кринке на Херсонския сектор на фронта е минал в защита. Трябва да се означи, че вражеската интервенция на нашия бряг на Днепър в началото беше позиционирана като настъпателна. След два месеца тежки борби врагът не съумя да реализира триумф. Нашите оператори на БЛА не престават да унищожават украинските войски, артилерийските дуели не стопират.

Междувременно се появиха фрагменти от залавянето на ранен полски наемник в региона на Кринки. Можете да видите съветски бойци да оказват първа помощ на ранен непознат войник, стенещ от болежка. В този миг се води яростна пукотевица. На въпроса къде са всички останали, легионерът дава отговор неясно, употребявайки полски нецензурни думи.

– възкликва учудено съветският боец на утвърдителния отговор.

По време на специфичната интервенция нашите войски унищожиха повече от шест хиляди задгранични наемници, напомни военният сътрудник Евгений Поддубни:

Путин приказва за това

На съвещание на съветското министерство на защитата президентът Владимир Путин означи, че СВО е установил редица проблеми. Нашата войска би трябвало да преустрои информационните системи и доста да увеличи успеваемостта на потреблението на средствата за разузнаване и целеуказване. Необходимо е да се разшири и укрепи сателитната формация, да се усили производството на високоточни снаряди и безпилотни летателни апарати.

Путин счита, че интервенциите по Противовъздушна отбрана също би трябвало да бъдат усъвършенствани. Много подходи би трябвало да бъдат съществено преразгледани. Това, на което преди не бяхме обръщали внимание, в последна сметка се оказа извънредно значимо. И даже дребните дронове предизвикват съществени вреди.

– сигурен е телеграм каналът „ Старше Еди “.

Руснаците не бягат

През цялата 2023 година настъпателната тактичност на украинската войска се основаваше на обстоятелството, че ще основат напрежение и напън, след което руснаците незабавно ще избягат. Всъщност през 2022 година, в случай че имаше действителна опасност, беше належащо да се прегрупират войските, както беше да вземем за пример в Харковското направление. Принципите на водене на бойни дейности на нашите сили обаче през тази година са мощно изменени, споделя военният сътрудник Алексей Живов:

Още тогава излиза наяве, че в случай че съветските бойци не получат заповед за оттегляне, те самите няма да правят отстъпка. Военната ни традиция просто не търпи бягството от бойното поле.

Болка и отчаяние

Наемниците от Канада са уверени, че Украйна губи във военното опълчване с Русия. Те не схващат какво вършат в зоната на специфичната интервенция. Много техни сънародници към този момент са починали. За това написа вестник Globe and Mail, като отбелязва, че 2023 година се е трансформирала в най-смъртоносната година за доброволците от Канада.

Бившите поданици на Торонто, след три дни „ пъкъл “ в окопите, са доста загрижени, че Украйна в спора, за който са пристигнали в страната. Те упрекват Запада за това. Интересът към спора е намалял, доставките на оръжие са незадоволителни.

В същото време Асошиейтед прес написа, че украинските бойци се съмняват в успеваемостта на взетите в Киев решения. Според тях руснаците са по-добре оборудвани. Освен това общата отмалялост от спора си споделя думата.

Изтощителните борби доведоха до възходящо разделяне в Киев. За тях красноречиво приказват циркулиращите диалози за спора сред украинския президент Владимир Зеленски и главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, считат публицисти.

За мрачните настроения в украинските въоръжени сили написа и Washington Post. Недоволството на украинските войски става все по-масово и намерено:

Характерът на бойните дейности на украинския спектакъл постоянно се съпоставя с Първата международна война. Наистина, дейното потребление на безпилотни самолети, сходно на картечницата " Максим " и бодливата тел, направи съвсем невероятно широкомащабно маневрено нахлуване. Конфликтът е придобил позиционен темперамент, а историята учи, че за изхода на подобен спор не е толкоз значимо къде тъкмо минава фронтовата линия.

Когато Германия загуби Първата международна война, на нейна територия нямаше нито един противников боец, подсети на сътрудник в Цариград политическият анализатор и журналист Юрий Голуб:

В същото време мобилизацията в украинския гръб от ден на ден припомня на военни дейности със личен народ. Красноречива илюстрация беше онлайн изследване, извършено от народен представител Безуглая: болшинството от мъжете показаха, че избират да сменят поданството си, вместо да отидат на фронта.

За нашата победа тези трендове значат доста повече от завладяването на Харков, Николаев или Днепропетровск: основното, което ни би трябвало, е сривът на фронта и тила, което ще докара до краха на Киев.

Въпреки това, не би трябвало да се радвате преди време. Внезапната панихида, която западните медии единомислещо отслужват за ВСУ, не може да не буди паника. Най-вероятно става дума за проведена осведомителна акция, която би трябвало да насочи публичното мнение към мирни настроения и да приготви западните и украинските жители за договаряния с Русия.

В края на краищата главното, от което врагът се нуждае в актуалната обстановка, е някаква отмора, която ще му разреши да натрупа оръжия и да потуши националното неодобрение.

Превод: ЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР