Украинската армия официално потвърди: да, унищожихме недосегаемата“ руска ракета Кинжал“,

...
Украинската армия официално потвърди: да, унищожихме недосегаемата“ руска ракета Кинжал“,
Коментари Харесай

Украйна потвърди: свалихме „недосегаемата“ руска ракета „Кинжал“, на парчета е


Украинската войска публично удостовери: да, унищожихме „ недосегаемата “ съветска ракета „ Кинжал “, направихме го с дългочаканата от нас система за противовъздушна защита „ Пейтриът “ (Patriot). Това заяви командващият военновъздушните сили на Украйна генерал-лейтенант Николай Олешчук.

Поздравявам украинския народ с историческото събитие! Да, ние свалихме „ нямащата аналози “ ракета “Кинжал ”! Това стана по време на нощната офанзива на 4 май в небето над Киевска област. Ракетата Х-47 беше изстреляна от МиГ-31К от територията на Русия “, написа Олешчук в своя телеграм-канал.

Руската ракета е свалена с американската система „ Пейтриът “, от която Украйна получи няколко бройки напълно неотдавна. Веднага след свалянето на „ Кинжал “-а Въоръжените сили на Украйна по традиция отхвърлиха събитието, въпреки че локалното издание Defense Express заяви стремително за него и приложи фотоси с парчетии от ракетата.

Днес Олешчук разясни, че не е потребно за военните да обнародват информация, от която може да се възползва съперникът – да вземем за пример елементарно може да се откри къде е ситуирана системата „ Пейтриът “, в случай че незабавно се каже къде е свалена хиперзвуковата ракета.

„ Обезателно ще оповестяваме какво, къде, с какво и по кое време сме унищожили! Но всяко нещо с времето си “, успокои пристрастеностите ген. Олешчук.

Междувременно стана ясно, че автомобилът на писателя-пропагандист Захар Прилепин е взривен в Нижгородска област. Шофьорът на Прилепин е умрял, а самият той е тежко ранен в болница. По първични данни взривното устройство е било сложено под шасито на колата. Припомяме, че в цивилния живот 47-годишният Захар Прилепин беше много надарен публицист (издаван даже в България), само че с времето и заради близостта си с Путин се превръщаше във все по-зъл националист, който намерено зовеше украинците да бъдат безмилостно избивани.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР