Украинската армия е започнала настъпление срещу руските позиции в Балаклея

...
Украинската армия е започнала настъпление срещу руските позиции в Балаклея
Коментари Харесай

Украйна опитва да освободи важен град в Харковската област

Украинската войска е почнала нахлуване против съветските позиции в Балаклея - град на територията на Харковската област, окупиран още през март. Локацията се счита за изключително значима за съветската войска, тъй като се употребява като " плацдарм за офанзиви и огромен боеприпас ", съгласно източници на " Медиазона ".

Изданието цитира проруски военни блогъри, които признават, че украинската войска към този момент е почнала офанзивата.

Бившият сепаратистки водач Игор Гиркин оповестява, че съветските войски може да са се оказали обградени от украинските бойци на фона на откъслечната информация, която идва от фронта.

Той се оплаква, че новопристигналите съветски бойци не знаели по какъв начин да употребяват тежката артилерия в Балаклия и че страдат от " жалка липса на подготовка ".

Проруският Telegram канал " Zаписки Vетерана " също подлага на критика съветското командване поради пробива, който е позволен в Харковската област. Военните репортери разказват неналичието на задоволително бойци, като показват, че " на хартия щатът е напълнен 100%, а в подразделението в действителност има 45, най-много 50% ".

Атаката по северния фронт край Харков се случва в разгара на опита на Украйна да си върне изгубените позиции в Херсонската област на юг. Руското командване е трансферирало огромна част от своите запаси за задържането на Херсон, което отслабва фронта на север.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР