Украинската армия е разбила елитна бригада на руското ГРУ при

...
Украинската армия е разбила елитна бригада на руското ГРУ при
Коментари Харесай

Украинската армия е разгромила елитна бригада на ГРУ в Лиман

Украинската войска е разрушила елитна бригада на съветското ГРУ при боевете в източния град Лиман (Донецка област), приключили с победа за украинците.
 
В окупацията на град Лиман са взели участие елитни войски на Руската федерация, откри Руската работа на Би Би Си, разговаряйки с близки на починалите бойци.
 
Най-малко девет военнослужещи от Трета гвардейска бригада специфични сили на Главното ръководство на Генералния щаб на съветските въоръжени сили, която е основана в Толиати, са били убити при разгрома в Лиман. Друг военнослужещ от поделението е тежко ранен, съобщи Meduza.

Сред починалите, както откри изданието, са редниците Данил Бойков и Алексей Чиндин, младши лейтенант Виктор Горобец, старши лейтенант Вячеслав Зинцов, както и старшините Андрей Шорин и Юрий Филатов. Военнослужещите Карпенко и Узбяков (пълните им имена не са известни) са били откарани в болница с тежки пострадвания. По-късно Узбяков е умрял. Близките им не знаят по кое време ще им върнат телата на техните близки.
 
Войната в Украйна сподели, че съветските въоръжени сили изоставят телата на убитите си бойци и в случай че има самодейност те да бъдат върнати в Русия, то тя е от украинската страна. Руските медии съвсем в никакъв случай не оповестяват за интервенции с присъединяване на спецназа на ГРУ, изключително когато става въпрос за провали.
 
Пропагандата постоянно се стреми да показа информацията по подобен метод, че не постоянните военни са се провалили в избран сектор на фронта, а съветските доброволци и мобилизираните от самопровъзгласилите се републики.
 
Руските " военни репортери " също популяризират такава дезинформация. Те настояват, че в отбраната на града са взели участие " доброволци ", казаци, както и мобилизирани поданици на самопровъзгласилата се ЛНР. В отчетите обаче специфичните елементи на ГРУ не се загатват.
 
Загубата край Лиман е следващ удар за 3-та бригада със особено предопределение към ГРУ. Огромни са жертвите в тази елитна бригада (по оценки близо 200 убити и ранени) от началото на непредизвиканата пълномащабна война, която Путин стартира против Украйна на 24 февруари.
 
Почти всеки четвърти умрял боец от специфичните елементи на ГРУ е офицер, чиято загуба е " чувствителни за армията и мъчно заменима ". В същото време изданието отбелязва, че точният брой на подразделенията на специфичните сили е конфиденциален.
 
Елиминирането на повече от 200 бойци може да бъде еквивалентно на цялостен неуспех на две роти на специфичните сили на РФ. Руският агресор търпи големи загуби на украинска земя, които режимът на Владимир Путин несполучливо се пробва да скрие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР