Украинската агенция по ядрен мониторинг съобщава, че има повишаване на

...
Украинската агенция по ядрен мониторинг съобщава, че има повишаване на
Коментари Харесай

Украйна съобщава за повишаване на радиацията около АЕЦ „Чернобил“

Украинската организация по нуклеарен мониторинг оповестява, че има повишение на равнищата на радиация към авариралата АЕЦ „ Чернобил “, заяви Ройтерс, представена от бТВ. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 967
Експертите не дават точни данни за равнищата, само че разясняват, че покачването евентуално е поради придвижването на тежка военна техника в региона към атомната електроцентрала и подвигат във въздуха радиоактивен прахуляк.

„ Радиацията стартира да се повишава. Тя не е сериозна за Киев към този миг, само че я следим “, споделят от Вътрешното министерство.

Районът към електроцентралата, където през 1986 става най-голямата нуклеарна повреда в историята ни се намира на към 100 км от столицата на Украйна – Киев. Съседна Полша разяснява пред Ройтерс, че не засича покачване на радиацията.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 967  Паника в Румъния: Руската войска е на 45 км от границите ѝ Паника в Румъния: Руската войска е на 45 км от границите ѝ  МВФ и Световната банка показаха подготвеност да оказват помощ на Украйна МВФ и Световната банка показаха подготвеност да оказват помощ на Украйна  БЧК има подготвеност да поддържа българите, които идват от Украйна БЧК има подготвеност да поддържа българите, които идват от Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР