Украинска валута - 2 милиона гривни, което се равнява на

...
Украинска валута - 2 милиона гривни, което се равнява на
Коментари Харесай

Украинска валута за около милион лева откриха в автобус на Дунав мост

Украинска валута - 2 милиона гривни, което се равнява на към един милион лв., откриха митническите инспектори от отдел " Борба с наркотрафика " на пункт Дунав мост. Сумата е открита в тайник на рейс, превозвал пасажери от Турция за Украйна. В акцията е взело участие и особено подготвено куче.

" Мястото, на което е открита сумата, е тайник, който е фабрична структура, само че митническите чиновници са забелязали операция по структурата и цепнатина ", изясни пред Нова тв Ангел Боянов - шеф бранш " Борба с наркотрафика ".

Парите са били събрани в 10 пакета, обгърнати в черен найлон и кафяво тиксо.

Според Ангел Боянов най-честата причина по този метод да се придвижват суми е да се избегнат банковите такси и да не се наблюдава произходът на парите.

Акцията е от 29 януари. Шофьорът на рейса е арестуван. В показанията си е споделил, че непознато лице му дало сумата да я придвижи до Украйна. Образувано е досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура – Русе.

Това е втори сходен случай в границите на една година. Ден по-рано, при друга инспекция в региона на Дунав мост – Видин митническите инспектори откриват в аптечката в кабината на камион, пътуващ от Западна Европа към Турция, 200 000 недекларирани датски крони, предава Българска национална телевизия.

Левовата равноценност на валутата е 52 590 лв.. Съставен е акт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР