Украинецът Алексий Кисельов, който във Вашингтон е наричан лобист на

...
Украинецът Алексий Кисельов, който във Вашингтон е наричан лобист на
Коментари Харесай

САЩ обвиниха украинец, близък до Янукович, в опит за пране на пари

Украинецът Алексий Кисельов, който във Вашингтон е именуван лобист на ползите на някогашния президент на Украйна Виктор Янукович, е упрекнат в Съединени американски щати в опит за пране на пари, оповестява San Frasncisco Chronicle.

Според правосъдните документи необикновеният случай е почнал, когато 52-годишният Алексей Киселев е потърсил помощ за изпирането на към 3 милиарда USD за неназовани клиенти от Русия и Украйна. Прокурорите споделят, че всичко е завършило, когато самият Киселев се е съгласил да изпере парите, без да знае, че е попаднал в клопката на група сътрудници на ФБР под прикритие.

Твърди се, че Кисельов, който е жител на Съединени американски щати и Украйна, в миналото е бил регистриран сътрудник, представляващ Янукович във Вашингтон. Сега той е упрекнат в скрит план за пране на пари и е освободен под гаранция дружно с хипотетичния съизвършител Владислав Полянски, който съгласно изданието е в Италия.

Твърди се, че Киселев е споделил на сътрудник под прикритие на ФБР в Бостън през 2020 година, че парите на клиентите му са били замразени в европейски банкови сметки поради интернационалните наказания, той не е посочил заинтригуваните страни, парите в никакъв случай не са били открити. Твърди се, че след Киселев той стартира да желае от сътрудник под прикритие заем от 5 млн. USD, гарантиран с недвижими парцели и яхти, написа вестникът. В същото време чиновниците на реда не прецизират дали считат, че Киселев в миналото е имал достъп до милиарди долари. През 2022 година сътрудниците сами предложили на Киселев да пере пари за тях и когато той взел 10 000 USD за консултация, арестували него и Полянски. Пред съда те би трябвало да се явят на 2 декември, написа изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР