Указите на президента Румен Радев, с които днес бе разпуснато

...
Указите на президента Румен Радев, с които днес бе разпуснато
Коментари Харесай

Вежди Рашидов закри Народното събрание

Указите на президента Румен Радев, с които през днешния ден бе необуздано 48-то Народно събрание и бе назначено ново служебно държавно управление, форсираха края на последния ден от работата на Народното събрание. Всяка парламентарна група прочете крайна декларация със самобитен доклад за политическата конюнктура и опитите за основаване на държавно управление, съобщи БГНЕС.

„ В началото на 48-то Народно събрание ГЕРБ-СДС пое ангажимент за работещ кабинет, а беше ясно, че съставянето на държавно управление ще изисква консенсус. Ние бяхме подготвени за подобен консенсус и преминахме през оферти за всевъзможен вид кабинет, само че срещнахме отвод от градивна работа от останалите ПГ “, съобщи водачът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. „ Разчитахме на поддръжка най-много от страна на Демократична България, чиято роля можеше да бъде основна за решение на политическата рецесия, само че те избраха различен път. Политическата рецесия може да бъде решена с безапелационна храброст, и с политически потенциал. Липсата на тези две неща са и аргументите за тежката обстановка, в която се намираме през последните години, през които се опитваха с държавния наказателен уред да ни слагат в изолираност. Днес, в последните дни на 48-то Народно събрание, можем да кажем, че ГЕРБ-СДС е резистентен и незаобиколим фактор, намиращ се в центъра на политическия развой. Благодаря на всички наши симпатизанти за градивната поддръжка, ще продължим да се борим за България “, съобщи още Атанасова.

„ Това Народно събрание ще остане като парламент на хартията, на " измененията в Изборния кодекс ", с които се узакониха законовите злоупотреби “, съобщи водачът на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. „ Сред работата на 48-то Народно събрание не бяха целите: правосъдната промяна, Шенгенското пространство, Еврозоната, повишението на стандарта на жителите. Сега е време за смелост- следва ни да посочим цели, да знаем къде отиваме и какви са стъпките за тях. Желанията на жителите са правдивост, почтени приходи и предвидимост. Вярваме, че нашето обществото е мощно, че то няма съмнения за посока. Ние сме с гражданското общество, няма да се откажем, и с вяра за смяна ще продължим напред “, съобщи още Гюров.

От името на третата политическа мощ - Движение за права и свободи, водачът й Мустафа Карадайъ прочете декларация. „ Няма по какъв начин да сме равнодушни с следващия крах да се реши политическата рецесия в страната. Такава рецесия най-новата ни история не помни. В същото време можем да погледнем на тази рецесия като опция да забележим поуките и да създадем верния избор по пътя “, съобщи Карадайъ. „ В началото на 48-то Народно събрание се дадоха поръчки за постигането на консенсус - през днешния ден е добре всеки почтено да оцени своите дейности, дали е направил всичко, с цел да има кабинет. Гражданите желаеха работещо държавно управление и това не съумя, заради неналичието на разговор, заради персоналните партийни ползи на депутатите. Политиката на първо място е отговорност, дано основите на идната предизборна акция са подготвеност и здрав разсъдък в името на просперираща България “, съобщи още Карадайъ.

Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов новите избори са нова опция за България. „ Приветстваме опцията за пети изправителен изпити. Все отново това Народно събрание одобри две знакови решения - предоговаряне на ПВУ в бранша " Енергетика ", както и ясното заставане зад националната идея и отбраната на българския народ в РСМ “, съобщи още Костадинов.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова войната в Украйна е една от аргументите за липса на разговор. „ Разбра се, че който е „ за “ войната, е евроатлантик, а този, който е „ за “ мира, е разгласен за изменник. Вторият проблем, който ни опълчи, е разделянето статукво-промяна, само че някои не схванаха, че не може да си в два Народното събрание и да казваш, че си смяна. Чекмеждета, NEXO, GEMCORP и други тематики белязаха Народното събрание, вместо да се вземат решение проблемите с корупцията. Това бяха и факторите за крах на това Народно събрание “, посочи още Нинова.

„ Парламентарната република трайно стартира да мутира в квази президентски модел. Проблемът, че властта се упражнява в рамките на закона е фундаменталния фактор за невъзможността на логичен разговор, би трябвало да подсигуряваме законността, с цел да излезем от рецесията “, съобщи съпредседателят на Демократична България, Христо Иванов.

А Стефан Янев, водачът на най-малката ПГ в 48-то Народно събрание, посочи, че в Народното събрание е трябвало да бъде посредник сред ядосани младежи, които се бунтуват. „ В опита на трупане на политически имидж не се решаваха значимите въпроси за жителите. Трябват мощни мъже, а не такива, които сутринта си гладят ризите за утринните излъчвания. Трябва отговорност от депутатите, с цел да има сигурност, непоклатимост и взаимност за решение на парламентарната рецесия, тъй като нямаме право да пилеем времето на хората “, съобщи още Стефан Янев.

" Ето, че пристигна края на 48-то Народно събрание. Приех решението да бъда ръководител на Народно събрание, с цел да дадем успокоение на обществото, само че всички ние трябваше да се замислим дали разрушавам или съзидаваме “. С тези думи Вежди Рашидов публично прати 48-то Народно заседание в историята.

„ Някога и аз като вас се втурнах в това занятие, подготвен да сътворявам с вяра, надали не да обърна света. Започнах промени, сторих театри, замъци, връщах антики от най-далечни земи, прекарах дни и нощи в договаряния да показва гения ни в най-хубавите зали, да запазим спокойствието и границите си и по този начин всеки ден до през днешния ден. Дали съумях, не напълно, всеки ден слушам тътена на въпроса – И какво от това? Знаех, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, зная, че всеки един от нас ще заплати тази цена, само че ние сме длъжни да запазим фантазиите си, да потиснем пристрастеностите си и да забравим за сметките, за рейтингите, и да помислим какво остава след нас на тази земя. Апелирам всички вас: вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и дайте разсъдък в бъдещето, тъй като народът чака решения от нас. Молим се идващите избори да донесат повече сигурност, вяра и единство, нека утрото е по-мъдро от вечерта, народът има потребност от нас “, приключи Рашидов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР