Ужасяващи данни лъснаха от доклад за безстопанствените кучета на територията

...
Ужасяващи данни лъснаха от доклад за безстопанствените кучета на територията
Коментари Харесай

Ужасяващи данни! 6 000 кучета са избити във Враца за 6 години

Ужасяващи данни лъснаха от отчет за безстопанствените кучета на територията на община Враца, научи BulNews.bg. Справка в архивите на локалната администрация демонстрира, че за времето от 2002 до 2007 година в това число са били избити 6000 бездомни кучета.
Анализът на данните демонстрира, че през посочения интервал за разрешаването на казуса с бездомните кучета от локалната администрация са харчени хиляди левове. Избити са забележителен брой четириноги, само че без резултат върху популацията им. Единственото, което е реализирано от всеобщото изтребване на кучетата, е срутен имидж на общината.
„ Редица интернационалните институции, включително и Европейската комисия и Европейския парламент, са шокирани от нечовешкото отнасяне на животните “, написа в отчета на общината.
След всеобщото изтребване на животните през въпросния интервал, от локалната администрация стартират битка с казуса по различен метод. Експертите взимат по-хуманни ограничения за преодоляване на популацията на кучетата. Вместо да се избиват, през последните години всички здрави и неагресивни безстопанствените кучета се кастрират, имунизират, обезпаразитяват. След това те се връщат на мястото, от което са взети. На евтаназия се подлагат единствено потвърдено нападателни и заболели животни.
За последните четири години на територията на общината са обработени близо 2 000 бездомни кучета. Въпреки това броят им продължава да нараства доста. По тази причина от локалната администрация се ангажират да създадат всичко допустимо да намерят дом на животните, а стопаните на домашни кучета да бъдат осведомени с изгодите от кастрацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР