Ужасяващата метла връхлетяла гейм индустрията в последните месеци застигна и

...
Ужасяващата метла връхлетяла гейм индустрията в последните месеци застигна и
Коментари Харесай

Уволнения и в Amazon Games

Ужасяващата метла връхлетяла гейм промишлеността в последните месеци застигна и Amazon Games, предава CNBC, базирайки се вътрешен имейл, достигнал до медията. Изданието предава, че съкратените чиновници в Amazon Games ще са над 180 индивида. Съкращенията са част от тактика на компанията да се концентрира над създаването на лични заглавия за сметка на поддръжката на външни планове и стрийминг. Очаква се да бъдат закрити напълно самодейностите на Amazon Game Growth и Crown Channel.

CNBC цитират вицепрезидента на Amazon Games Кристоф Хауптман, който акцентира, че плануваните промени ще разрешат на компанията да се концентрира повече над стартирането на Throne and Liberty и Blue Protocol, както и огромни бъдещи планове, като Tomb Raider и The Lord of the Rings.

„ Знам, че това не са леки за приемане вести и че резултатът ще бъде почувстван по целия фронт. Никога не е било елементарно да си вземате довиждане с сътрудници. Това не е решение също по този начин, до което управлението стигна бързи. То беше артикул от дълги разисквания и построен проект за бъдещето “, продължава Хартман.

Уволненията в Amazon Games са част също по този начин от тактика на изпълнителния шеф на Amazon Анди Джаси от последните години за съкращения на разноските в опит за справяне с покачващите се лихви и инфлацията. Това също по този начин докара до оповестените по-рано тази есен съкращения от 27 000 работни места – най-голямото сходно деяние в историята на Amazon.

Що се отнася съответно до гейм промишлеността, 2023 ще бъде запомнена несъмнено. Годината е изпълнена със мощни заглавия и сигурно радва геймърите, само че за доста от чиновниците на тези студиа е мрачна. През последните 12 месеца съкращения на работните екипи и звената бяха обявени и или направени в Telltale Games, Epic Games, Creative Assembly, Team17, Harebrained Schemes, Striking Distance, Ascendant Studios, Visual Concepts, Blackbird Interactive, Crystal Dynamics, Bungie и други VentureBeat заяви, че към началото на октомври броя на уволнените през 2023 към този момент надвишава 6000 индивида.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР