Ужасяващ сценарий предвижда агенцията за помощ на ООН в Газа.

...
Ужасяващ сценарий предвижда агенцията за помощ на ООН в Газа.
Коментари Харесай

„Спим на смени“: 57 души живеят в една къща, горивото в Газа свършва

Ужасяващ сюжет планува организацията за помощ на Организация на обединените нации в Газа. Очаква се горивото им да свърши изцяло до 25 октомври вечерта, предизвестяват филантропични служащи, представени от Би Би Си, и акцентират какъв брой пагубно би било изчерпването на ресурса.

Лекари описват, че нямат съществени медикаменти, има заплаха и електричеството да спре

Според Организация на обединените нации горивото е в основата на всички техни интервенции за помощ в блокирания регион.

„ Доставките на гориво би трябвало да бъдат позволени, с цел да се подсигурява, че хората имат чиста питейна вода , че лечебните заведения могат да останат отворени и че животоспасяващите интервенции по оказване на помощ могат да продължат “, декларират от Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци.

По последни данни починалите палестинци на линията Газа и Западния бряг са 2850

Горивото е жизненоважно, тъй като се употребява за изпомпване на вода от кладенци или от океана и за превръщането ѝ в питейна. То е нужно за готвене , както и за превозване на главните доставки до мястото, където са нужни.

Снимка: Ройтерс

Припомняме, че Израел наложи цялостна обсада и прекъсна електроснабдяването на Газа след офанзивите на „ Хамас “ на 7 октомври. Това значи, че територията е подвластна от аварийни генератори, които работят с гориво.

Броят на починалите в палестинския анклав доближи 5087, а потърпевшите са към 14 000 от началото на спора

Ефект върху опазването на здравето

Притесненията порастват и поради въздействието върху опазването на здравето . Отново от Организация на обединените нации пресмятат, че една трета от лечебните заведения в Газа и съвсем две трети от клиниките за първична здравна помощ са затворени заради повреди или липса на гориво.

Броят на ранените при всеобщите въздушни удари на Израел пораства, сигнализира СЗО

Болниците са на ръба да стартират да анулират животоспасяващо лекуване . Лекари описват по какъв начин основното съоръжение се бави, а към този момент претрупаният личен състав е заставен да вентилира пациентите на ръка.

 Хан Юнис в Газа след израелски въздушен удар Снимка: Reuters

Болница „ Насър “ в Хан Юнис е главният медицински център за жителите на Газа в южната част на страната. Оттам оповестяват, че животоспасяващите интервенции ще бъдат прекъснати напълно скоро , защото се борят да намерят източник на гориво. Кръвта и животоспасяващото съоръжение също са на привършване.

Разселване

Хората страдат освен от гибелта и въздушните удари. По данни на Организация на обединените нации към един милион души в Газа са били разселени , което е половината население. Задълбочава се и рецесията с неналичието на задоволително места за заслон. 

Снимка: Ройтерс

В една от къщите в Газа се постанова 57 души да спят „ на смени “ . Там живее и Наджла Шава - една от стотиците хиляди хора, които напущат домовете си и се местят на юг след предизвестията на израелските военни. С нея са и двете ѝ дъщери - на 9 и 6 години.

Снимка: Ройтерс

„ За страдание, на такава възраст те знаят повече, в сравнение с би трябвало . Спим на смени, тъй като няма място, нощем е доста ужасно , само че си споделям: „ Всичко е наред, още не е върху мен “, споделя Наджла Шава в предаването Today на BBC Radio 4.

Снимка: Reuters

Хората спят и в двора пред лечебните заведения, както и на улицата . Пространството и оборудванията обаче не са задоволителни за настаняването на всички. Съобщава се за къщи с две спални, в които са приютени 120 души. Живеещите там споделят, че няма О2.

Снимка: Reuters

От организацията на Организация на обединените нации за помощ на палестинските бежанци също оповестяват в социалната мрежа Х, че доста хора спят на улицата , защото не могат да одобряват повече. Приютите са толкоз претъпкани, че потенциалът им е четири пъти по-голям. Б лизо 600 000 души са подслонени в 150 обекта .

В едно от учебните заведения на Организация на обединените нации се подслоняват евакуирани от северната част на Газа . Преди то е имало 500 възпитаници, а в този момент е дом за 5000 души . Те получават по един литър чиста вода дневно и доста малко храна , а достъпът до тоалетна е мощно стеснен .

Джо Байдън съобщи, че групировката „ Хамас “ би трябвало да бъде изцяло отстранена

Всичко това още веднъж демонстрира, че филантропичната рецесия се усилва с цялостна мощ . Въпреки че ескорт от камиони достави филантропична помощ в Газа, консумативите са лимитирани, продуктите не доближават, а рисковете за популацията нарастват .

Вижте всичко за спора в Близкия изток в нашия онлайн репортаж.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР