Уиски Black Ram спечели златен медал на престижния конкурс Global

...
Уиски Black Ram спечели златен медал на престижния конкурс Global
Коментари Харесай

Златен медал за Black Ram от Global Spirits Masters Competit...

Уиски Black Ram завоюва златен орден на влиятелния конкурс Global Spirits Masters Competition - World Whisky Masters. Така марката се подреди измежду най-хубавите уискита в света. Постижението на Black Ram ще бъде поместено в идващото издание на профилираното издание The Spirits Business. Всички дегустационни проби в надпреварата се пробват на сляпо от водещи международни оценители, дистрибутори, публицисти и пазарни експерти.  Тази година дегустацията се организира в Лондон. The Global Spirits Masters е единственият конкурс със сляпа дегустация от без значение жури, което не е обвързано с марки. Експертите са деликатно подбрани съгласно експертизата им в другите категории. За повторно Black Ram е оценен със златен орден от влиятелния конкурс.  „ Уискитата от целия свят стават все по-добри като се отличават производители от Тайван и  Австралия, които впечатляват с високо качество и новаторски артикули. Дестилериите от добре познати райони като Шотландия и Съединени американски щати се борят повече от всеки път, с цел да са конкурентни на не толкоз обичайни уиски производители където регулациите са по-малко рестриктивни “, разясняват специалистите. 



В категория „ бленд “, в която е класирано Black Ram, златни медали завоюваха още Bellevoye Bleu на Les Bienheureux, както и  Old Hunter’s Bourbon Cask Reserve на производителя Palírna U Zeleného Stromu. Оценителите на уиски напитките бяха очаровани от разнообразието на стилове и усети, което оферират европейските и азиатските производители. Според тях това благосъстояние ще  привлича нови консуматори към категорията.  

Дълъг е описът с награди за едно от най-продаваните уискита в България. През 2011 година Black Ram бе отличен със златен орден от World Whisky Masters и още тогава списание The Spirits Business отдели особено внимание на бленда, описвайки качествата на Black Ram на своите страници. Любопитна детайлност е, че издателят на „ Уиски Библията “ Джон Мъри включва в известния си указател Black Ram през 2012 и 2013 година През 2013 година и 2015 напитката е отличена със златен орден по време на най-големия конкурс в Азия - China Wine&Spirit Awards, а две години по-късно е наградена с двоен златен орден от същия. Блендът получава и най-високото отличие на International Whisky Competition през 2014 година През 2017 година бе оценен със злато от Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР