Уинипег: Мисията на дъщеря да намери останките на майка си

...
Полицията смята, че останките на четири местни жени, убити от
Коментари Харесай

Полицията смята, че останките на четири местни жени, убити от сериен убиец, са били изхвърлени на сметище. Но властите все още не са извадили телата им, оставяйки на членовете на семействата на жертвите да продължат издирването, съобщава Бранди Морин.

Импровизирана барикада от гуми и парчета боядисана в бяло ограда лежат върху павиран път, водещ до депото Брейди в покрайнините на канадския град Уинипег. лицето на местен човек, насложено върху жълт слънчев лъч на червен фон, вълна от вятъра. Местни блокади, облечени в камуфлажна екипировка, стоят наблизо, като не позволяват на хората да влязат.

Те стоят на стража от седмици в знак на протест, след като полицията обяви, че вярва на телата от местните жени, убити от сериен убиец, може да са погребани там.

Зад тяхната бариера е 22-годишната Камбрия Харис. И тя няма да се спре пред нищо, за да намери тялото на майка си.

Миналия декември полицията в Уинипег каза на Камбрия и други членове на семейството, че майка й Морган Харис, 39, от Лонг Твърди се, че Plain First Nation е бил убит от мъж, когото обвиняват, че е сериен убиец.

Полицията твърди, че Джереми Скибики е убил четири жени, включително Харис, и е изхвърлил телата им в две различни депа за отпадъци в продължение на три месеца през пролетта на 2022 г.

Всички жени бяха местни. Нито едно от телата им не е открито.

Той е обвинен в убийство първа степен при смъртта на Харис; Marcedes Myran, 26, също от Long Plain First Nation; Ребека Контоа, 24, от първата нация О-Чи-Чак-Ко-Сипи; и неизвестна жена, на която местните старейшини дадоха церемониалното име Жена бивол.

В месеците преди да чуе опустошителната новина за смъртта на майка си, Камбрия беше на още едно отчаяно търсене - търсене на изчезналата й майка по улиците, приюти за бездомни и други места, където Морган ще се мотае.

В момента, в който научи за съдбата на майка си на един декемврийски ден в полицейския щаб, беше „сърцераздирателен“, каза тя.

Братовчедката на майка й Кирстин Витуики е израснала с Морган Харис в северната част на Уинипег, но братовчеди се отдалечиха, когато Морган се пристрасти към наркотиците.

"Пристрастяванията са просто хора, които се опитват да изключат болката", каза тя пред BBC. Но все пак Харис беше „безстрашен, някой, който казваше какво мисли“.

„Тя беше мъничка, но жилава. И мисля, че каквото и да й е направил този мъж, тя трябва да се е сбила. Тя не се размина без битка. Знам това в душата си. Но това е трудната част, опитвам се да не мисля за това, което си мислеше."

Тази издръжливост е предадена на Камбрия, която се бори да извади тялото на майка си и телата на други жертви от депата, където са били погребани.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР