Уимбълдън, втори кръгСтефанос Циципас – Джордан Томпсън 6-2, 6-3, 7-5Стефанос

...
Уимбълдън, втори кръгСтефанос Циципас – Джордан Томпсън 6-2, 6-3, 7-5Стефанос
Коментари Харесай

Циципас записа чиста победа и ще се изправи срещу Кирьос


Уимбълдън, втори кръг

Стефанос Циципас – Джордан Томпсън 6-2, 6-3, 7-5

Стефанос Циципас откри място в трети кръг на Уимбълдън след чиста победа над Джордан Томпсън. Макар да бе усложнен в последния сет, гръцкият тенисист сподели доста по-добра игра спрямо предходния си мач и даде учредения за оптимизъм на своите почитатели.

Следващият конкурент на международния №5 ще бъде Ник Кирьос, който по-рано през днешния ден в профил Филип Краинович.

Циципас пласира доста повече уинъри (29-13) и направи по-малко непредизвикани неточности (25-28), като в това време завоюва 84% от точките си на първи сервис (38/45). Четвъртият подложен осъществя шест от своите единадесет точки за пробив (55%), до момента в който Томпсън оползотвори един от двата брейкпойнта, до които доближи (50%).

Мачът стартира чудесно за Циципас, който в третия гейм навакса пасив от 40-15 и осъществя първи пробив в дуела, след което затвърди брейка и усили преднината си на 3-1. Томпсън редуцира пасива си, само че това не тормози международния №5, който продължи да играе с доста убеденост и експанзия. Бекхендът от главната линия бе най-ефективното оръжие на гърка в първия сет и той направи нова серия от три следващи извоювани гейма, като по този метод взе преднина в мача след 6-2.

Противно на развиването на мача до този миг, началото на втория сет бе по-добро за Томпсън, който осъществя пробив за 3-1. От този миг нататък обаче Циципас последователно си върна самодейността, като качественият му първи сервис му разреши да управлява множеството разигравания. Освен това гъркът все по-често излизаше на мрежата, като тази тактичност завари неговия конкурент неопитен. В последна сметка световняит №5 реализира зрелищен поврат, като записа три последовтелни пробива и завоюва сета с 6-3.

Третият сет бе най-равностойният в мача, защото Томпсън доста усъвършенства представянето си. Началният удар на австралиеца стана много по-прецизен, като също така той усъвършенства придвижването си по корта и това му оказа помощ да се приспособява към играта на Циципас.

В първите единадесет гейма никой от двамата не стигна до брейкпойнт, като по този метод резултатът стана 6-5 в интерес на гърка. Циципас стигна до три поредни мачбола, само че Томпсън показва борбеност и избави първите два. Третият опит обаче се оказаа благополучен за родения в Атина тенисист и той победи с 6-2, 6-3, 7-5 по-късно повече от два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР