Уимбълдън, втори кръгРафаел Надал – Ричардас Беранкис 6-4, 6-4, 4-6,

...
Уимбълдън, втори кръгРафаел Надал – Ричардас Беранкис 6-4, 6-4, 4-6,
Коментари Харесай

Беранкис и дъждът не успяха да спрат Рафаел Надал


Уимбълдън, втори кръг

Рафаел Надал – Ричардас Беранкис 6-4, 6-4, 4-6, 6-3

Рафаел Надал се класира за третия кръг на Уимбълдън след триумф над международния №106 Ричардас Беранкис. Испанецът загуби сет и във втория си мач от Шампионата, само че все пак не разреши на съперника си да го сложи под съществено напрежение и стигна до изцяло предстояща победа.

Слеващият му конкурент ще бъде Лоренцо Сонего.

Надал игра по-агресивно и записа 13 аса против три за Беранкис, само че в това време направи повече непредизвикани неточности (39-35). Световният №4 завоюва 72% от точките си на първи сервис (56/78) и осъществя единствено четири от 16-те си точки за пробив (25%), само че това се оакза задоволително, защото неговият конкурент оползотвори два от своите четири брейкпойнта (50%).

Откриващият сет бе много равносилен, като в първите девет гейма никой от съперниците не съумя да стигне до пробив. Беранкис пропусна брейкпойнт при 2-2, до момента в който Надал имаше късмет при 4-3, само че никой от двамата не съумя да се възползва от опциите си. Впоследствие обаче испанецът стартира да подхожда доста по-агресивно при ретур, като постоянно навлизаше навътре в корта при посрещане. Тази тактичност изненада Беранкинс и Матадора съумя да осъществя първия пробив в мача, който му разреши да се наложи с 6-4.

Във втората част литовският тенисист пробив пръв след няколко доста положителни офанзиви по правата, а след това избави два следващи брейкпойнта и усили преднината си на 3-1. Това не обезвери Надал, който стартира да играе доста по-ефективно на мрежата, като в същото време неведнъж атакуваше сполучливо бекхенда на съперника си при начален удар.

Шампионът на Australian Open и Ролан Гарос съумя да обърне резултата, само че по-късно още веднъж пропусна два поредни шанса за пробив и Беранкис възвърне равенството при 4-4. Надал обаче си върна водачеството, след което стигна до два следващи сетпойнта. Беранкис обаче избегна заплахата, след което отрази още един сетбол. Световният №4 обаче продължи да слага съперника си напрегнат и в последна сметка завърши сета с превъзходен бекхенд уинър по диагонала, надделявайки с 6-4.

В третия сет Надал сподели първи признаци на отмалялост, като придвижването му по корта не бе толкоз пламенно, по отношение на този миг. Това разреши на Беранкис да осъществя ранен пробив за 2-0, след което да стигне до нов брейкпойнт при 3-1. Макар да избегна опаността, Надал не съумя да възвърне равенството в хода на сета и Беранкис се наложи с 6-4.

Четвъртият сет обаче стартира вихрено за Надал, който увеличи % си на вакран първи сервис, а излизанията му на мрежата още веднъж зачестиха. Испанецът натрупа удобна преднина, губейки единствено една точка в първите три гейма, само че по-късно мачът бе пресечен поради дъжд.

Веднага след подновяването на играта Надал можеше да направи преднината си още по-сериозна, само че Беранкис избави две точки за пробив и понижи резултата. До края на мача никой от двамата не стигна до нов брейкпойнт и Матадора съумя да запази задатъка си, триумфирайки с 6-4, 6-4, 4-6, 6-3 по-късно повече от три часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР