Уикендът предложи множество интригуващи битки в Трета лига на България,

...
Уикендът предложи множество интригуващи битки в Трета лига на България,
Коментари Харесай

Кариана и ЦСКА 1948 дърпат на върха, Арда вече еднолично е №1 - обзор на Трета лига с голмайстора на Рилецо Петко Петков

Уикендът предложи голям брой завладяващи борби в Трета лига на България, като водачите на Северозапад и Югозапад - Кариана (Ерден) и ЦСКА 1948, усилиха преднината си на върха в двете групи. Междувременно на Югоизток Арда (Кърджали) резервира първата си позиция, откакто миналогодишният отличник Загорец (Нова Загора) позволи сензационна загуба с 1:3 като посетител на Асеновец (Асеновград) в отсрочен дуел от 10-ия кръг. На Североизток Добруджа осъществя 17 гола в границите на 72 часа, записа десети следващ триумф и продължи да бъде лидер на групата.

Sportal.bg резервира наклонността и откакто през уикенда даде опция да се гледа онлайн дербито на Югозападната Трета лига сред Хебър (Пазарджик) и ЦСКА 1948, извоювано от “червените” с 2:0, през днешния ден направи подробен преглед на най-интересното от миналия кръг. Гост в седмичното предаване, отдадено на четирите ни аматьорски групи, бе голмайсторът на Рилски състезател Петко Петков. Нападателят на Рилецо е призрачен сън за противниковата отбрана освен поради впечатляващата си физика, само че и поради голмайсторския си усет, с помощта на който през предишния сезон заби цели 22 попадения.

Югоизточна Трета лига, XI кръг
Голямата изненада на Югоизток бе поднесена предходната седмица, когато в отсрочен дуел от 10-ия кръг Загорец загуби с 1:3 гостуването си на Асеновец (Асеновград). През уикенда отборът от Нова загора завоюва със същия резултат семейството си на Свиленград, само че след триумфа на Арда в Пловдив - 2:0 над локалния Евроколеж, остана на втора позиция, на точка зад момчетата на Елин Топузаков. Междувременно затъването на една от приятните изненади при започване на сезона - Ямбол, продължава, като в последните си пет мача отборът има четири загуби и единствено един еднакъв. Незавидното показване в последно време оставя тима на пето място с 19 точки.

Всички резулати от XI кръг на Югоизток:

Миньор (Раднево) - Тунджа (Ягода) 6:2
Загорец (Нова Загора) - Свиленград 3:1
Сокол (Марково) - Асеновец (Асеновград) 6:0
Атлетик (Куклен) - Борислав (Първомай) 1:0
Розова котловина (Казанлък) - Ямбол 5:2
Гигант (Съединение) - Раковски 1:0
Димитровград - Карнобат 1:2
Евроколеж - Арда (Кърджали) 0:2
Левски (Карлово) - Верея 2 3:1

Временното класиране в групата вижте тук!

Югозападна Трета лига, XI кръг
Отборът на ЦСКА 1948 победи в дербито на XI кръг в Югозападната Трета лига. “Червените” завоюваха с 2:0 гостуването си на Хебър (Пазарджик) и още повече усилиха преднината си на върха в класирането. Освен отбора на Танчо Калпаков, загуба по-рано през днешния ден инкасира и Септември (Симитли). Това разреши на Вихрен (Сандански), който завоюва с 2:1 визитата си на Пирин (Разлог), да излезе втори в подреждането, само че на 4 точки зад ЦСКА 1948, който има към този момент 29 на сметката си.
 Хебър(Пазарджик) - ЦСКА 1948 @@@
Всички резулати от XI кръг на Югозапад:

Марек (Дупница) - Ботев (Ихтиман) 2:0
Сливнишки воин (Сливница) - Септември (Симитли) 2:0
Банско - Пирин (Гоце Делчев) 0:0
Балкан (Ботевград) - Рилски състезател (Самоков) 2:1
Хебър (Пазарджик) - ЦСКА 1948 0:2
Миньор (Перник) - Свобода (Пещера) 2:0
Чавдар (Етрополе) - Беласица (Петрич) 2:0
Пирин (Разлог) - Вихрен (Сандански) 1:2
Германея (Сапарева баня) - Елин Пелин 2:1

Временното класиране в групата вижте тук!


Северозападна Трета лига, X кръг
Отборът на Кариана завоюва с лекост семейството си на Ботев (Луковит) и след изрично 4:0 вкъщи освен резервира лидерската си позиция, само че и усили преднината си на върха в Северозападната Трета лига след десетия кръг. Междувременно Бдин (Видин) победи с минималното 1:0 Спартак (Плевен) в дебюта на Емил Велев отпред на плевенчани, възползва се от нулевото тъждество на Първа атомна (Козлодуй) с Академик (Свищов) и излезе на второ място в класирането. Силното показване на Вихър (Славяново) пък продължава и след 6:1 над Мизия (Кнежа) отборът към този момент е четвърти с 19 точки точки - единствено на две зад втория Бдин.

Всички резулати от X кръг на Северозапад:

Севлиево - Янтра (Полски Тръмбеш) 3:0
Бдин (Видин) - Спартак (Плевен) 1:0
Павликени - Янтра 1919 (Габрово) 3:1
Трявна - Левски (Левски) 1:2
Янтра (Габрово) - Партизан (Червен бряг) 3:1
Вихър (Славяново) - Мизия (Кнежа) 6:1
Кариана (Ерден) - Ботев (Луковит) 4:0
Първа атомна (Козлодуй) - Академик (Свищов) 0:0

Временното класиране в групата вижте тук!

Североизточна Трета лига, Х кръг
Лидерът в Североизточната Трета лига продължи с впечатляващото си показване през последните седмици. В среща от X кръг футболистите на Диян Божилов разгромиха с 9:0 като хазаин новобранеца Бенковски (Бяла). Голеадата на “Дружба” стартира в 9-ата и завърши в 81-ата минута. С успеха “жълто-зелените” събраха 25 точки и краткотрайно дръпнаха с 6 на втория Суворово, който на следващия ден гостува на Локомотив (Русе).

Това е втори следващ мач, в който Добруджа громи противника. Само преди няколко дни добруджанци означиха осем гола във вратата на Септември (Тервел) за Купата на Аматьорската лига, а с деветте гола против Бенковски (Бяла) освен че усилиха попаденията си през последните 72 часа на 17, само че и записаха десета поредна победа.

Всички резулати от X кръг на Североизток:

Ботев (Нови пазар) - Светкавица (Търговище) 0:0
Добруджа - Бенковски (Бяла) 9:0
Септември (Тервел) - Хитрино 0:2
Локомотив (Русе) - Суворово 0:2
Кубрат - Калиакра (Каварна) 0:2

Временното класиране в групата вижте тук!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР