Уикенд броят на Марица отново е безпощаден! Че трябва да

...
Уикенд броят на Марица отново е безпощаден! Че трябва да
Коментари Харесай

Четете в Марица: Беден ли е Пловдив? Регистрират по 100 ко...

Уикенд броят на " Марица " още веднъж е безмилостен! Че би трябвало да го купите на следващия ден заран, ще се убедите единствено от акцентите:

 

Кризата анулира униформата в учебно заведение

Трудните времена, които слагат доста фамилии в тежко финансово състояние, анулираха униформата в учебно заведение. Пловдивско образователно заведение се отхвърли да я изисква наложително от децата, с цел да не притиска родителите с разходи, които доближават към 200 лв. на възпитаник.  

 

КАТ записва по 100 коли дневно, 80 от тях са остарели

Статистиката на „ Пътна полиция “ за регистрирани нови ​автомобили е най-точната мерна единица за благосъстоянието на пловдивчани. Данните сочат, че никак не се стискаме, щом става въпрос за закупуване на кола. Съотношението стари/нови возила е 4:1 или, другояче казано, чисто новите коли, с които се снабдяват жителите на региона, са към 20 ​на 100 от общия брой. Останалите 80 % са използвани.

 

НАТО няма да се жертва поради България

– анализаторът Боян Чуков в изявление за „ Марица “. Той споделя още, че войната  има капацитет да се трансферира отвън украинските граници, а бъдещето на България зависи доста от връзките сред  Русия и Турция.

 

Повече автобуси на Архангелова задушница

Община Пловдив отпусна за днешната Архангелова задушница повече рейсове към траурните паркове - Централен, на Рогошко шосе, на бул. " Александър Стамболийски ", в Коматево и Прослав.  

С делнично разписание ще минават автобусите по линии  №7, 11, 27, 36, 37, 66 и 93 Автобусите по линия №27 ще вървят  до Рогошките гробища, а  №25 също ще минава оттова в интервала от 07:00 до 18:00 часа, прецизираха от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ".

 

Символът на Пловдив на 65 години: Альоша вбесява Хрушчов, маршал му става кръстник

65 години навърши един от знаците на Пловдив - паметникът на хълма Бунарджика, по-известен като Альоша. Монументът е основан в чест на хилядите безименни руски бойци, изнесли на плещите си най-голямата тежест на Втората международна война. 

Издигнат е на второто по височина тепе на Пловдив, наоколо с паметника на Александър II и на съветските войски, освободили града от османско господство. Изобразява изправен руски солдат, държащ картечен револвер “Шпагин ” с цевта надолу. Обърнат е на изток - към Русия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР