Уганда иска да доставя електромобили в Русия. Това съобщи посланикът

...
Уганда иска да доставя електромобили в Русия. Това съобщи посланикът
Коментари Харесай

Уганда иска да подава електромобили в Русия

Уганда желае да доставя електрически автомобили в Русия. Това заяви посланикът на страната в Москва Козес Кизиге, в изявление за РИА Новости. Уганда неотдавна е почнала произвеждане на лични електрически транспортни средства и вижда бъдеще в съветския пазар, споделя дипломатът. „ Току-що започнахме, само че един ден ще изнасяме угандийски електрически транспортни средства “, изяснява Кизиге. Той означи, че сега страната изнася плодове и кафе за Русия.

Електрическите транспортни средства, създавани в Уганда, са проектирани от държавната компания Kiira Motors. Основана е през 2007 година с вероятност за експорт на индийския пазар. През 2011 година компанията показа Kiira EV, считан за първото електрическо транспортно средство в Африка. Освен това Уганда е сключила съглашение с KamAZ за създаване на цех, който ще прави камиони за експорт на африканския пазар, сподели Кигизе. По думите на посланика страната е отворена и за съдействие с други съветски автомобилни производители.

По-рано взаимно произвеждане на коли в Русия предложи Иран. Наджафи Манеш, ръководител на борда на шефовете на Иранската асоциация за аварийни елементи, изрази мнение, че иранските производители би трябвало да сключат съглашение за взаимно произвеждане на коли с АвтоВАЗ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР