Уейн Грифитс- президент на SEAT S.A., обяви, че до няколко

...
Уейн Грифитс- президент на SEAT S.A., обяви, че до няколко
Коментари Харесай

SEAT ще строи завод за сглобяване на батерийни модули в Марторел

Уейн Грифитс- президент на SEAT S.A., разгласи, че до няколко седмици, компанията ще започва построяването на ново индустриално оборудване в Марторел, в което ще се сглобяват батерийни модули за коли от другите марки на компанията-майка Volkswagen Group.

Новото индустриално оборудване, което е планувано да проработи на цялостни обороти през 2025 година, ще бъде осъществено с нова инвестиция от 300 милиона евро и се чака да даде опция за работа на повече от 400 индивида.

" Днес е доста значим ден, тъй като вършим още една стъпка в проекта ни за електрификация ", анонсира Грифитс. " Ще влагаме спомагателни 300 милиона евро за построяването на това оборудване, което ще бъде употребявано също по този начин и за сглобяването на клетките, които PowerCo ще създава в гигазавода в Сагунто, Валенсия. Инвестираме 10 млрд евро, най-голямата индустриална инвестиция в историята на Испания, с цел да електрифицираме автомобилната промишленост, да създадем хиляди работни места и да поддържаме страната конкурентна ".

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР