Уест Хем надделя с 2:1 в лондонското дерби срещу Тотнъм

...
Уест Хем надделя с 2:1 в лондонското дерби срещу Тотнъм
Коментари Харесай

Нови провали за Тотнъм и Нюкасъл

Уест Хем надви с 2:1 в лондонското дерби против Тотнъм след поврат. Попаденията за „ чуковете “, посетители в този мач, бяха дело на двама англичани – Джаред Боуен и Джеймс Уорд-Праус. За домакините откри Кристиан Ромеро.

С успеха Уест Хем се приближи на три точки от днешния си противник, събирайки 24. „ Чуковете “ са девети, до момента в който „ шпорите “ са пети с 27.

“Шпорите “ откриха след единствено 11 минути игра, когато Педро Поро центрира чудесно, а сътрудника му в защита Кристиан Ромеро засече с глава за 1:0.

Тотнъм можеше да удвои десетина минути преди почивката. Тогава Джовани Ло Селсо навлезе в наказателното на гостите и стреля, но Лукаш Фабиански се намеси с опитност.

Втората част бе противоположна на първата и Уест Хем наказа грешките на домакините, без да допусне и кой знае какви неприятности пред своята врата.

Седем минути след началото на второто полувреме резултатът стана 1:1. Двоен рикошет прати топката на пътя на Джаред Боуен и крилото с удар с по-слабия си десен крайник не остави късмет на Гулиелмо Викарио.

Точно 20 минути преди края Ричарлисон изпусна чисто състояние за „ шпорите “ и грешката му бе осъдена 4 минути по-късно. Защитник на Тотнъм върна прекомерно едва топката към Викарио, който посегна да я хване с ръце. Италианецът обаче бе сюрпризиран от Джеймс Уорд-Праус – с първия си удар англичанинът прати топката в гредата, само че по-късно тя се върна в него и без усложнения някогашният състезател на Саутхемптън я прати в опразнената врата за 1:2.

Евертън избухна в последните минути на дуела с Нюкасъл и записа безапелационна победа с 3:0 над " свраките " в друга среща от 15-ия кръг на Висшата лига. С триумфа " карамелите " събраха 10 точки, на една над 18-ия Лутън. Нюкасъл остава седми с 26 точки.

Двубоят стартира с заплаха за Нюкасъл, само че ударът на Мигел Анхел Алмирон в 18-ата минута бе отразен от Джордан Пикфорд.

Две минути по-късно Мартин Дубравка също трябваше да се намесва, откакто Доминик Калвърт-Люин си освободи пространство за изстрел и опита да прати топката в долния ляв ъгъл.

В 31-ата минута Джак Харисън даде прекрасен пас на Дуайт МакНийл, само че той стреля на сантиметри от вратата.

Eвертън стартира по-активно втората част и приложи домашен напън над своя съперник. Това даде резултат в последните минути на дуела.

В 79-ата минута сбърка и подари топката на Киърън Трипиър сбърка и подари топката на Дуайт МакНийл, който потегли на независим рейд, навлезе в наказателното поле и с мощен изстрел не остави късмет на Дубравка за 1:0.

Седем минути по-късно още веднъж Трипиър сбърка, като този път Джак Харисън лиши топката и пусна в наказателното поле, където МакНийл хитро пропусна паса, а Абдулай Дукуре нахлу на скорост и засече топката във вратата за 2:0.

В шестата минута на добавеното време Бето вкара първия си гол с екипа на Евертън, с цел да оформи крайното 3:0.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР