Уелс бе един от фаворитите за неутралните привърженици на Евро

...
Уелс бе един от фаворитите за неутралните привърженици на Евро
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 От Уелс: Случилото се с Ериксен няма да ни разконцентрира

Уелс бе един от любимците за неутралните последователи на Евро 2016. Симпатичните " дракони ", които дебютираха на шампионата във Франция, опровергаха всички скептици и стигнаха до полуфиналите. На Евро 2020 Уелс още веднъж печели публиката на своя страна, само че това евентуално внезапно ще се промени за идващия дуел на отбора.

Тази вечер Уелс и Дания ще открият елиминационната фаза на европейското състезание с дуел в Амстердам на " Йохан Кройф Арена ". В ролята на любимци за неутралните почитатели ще бъдат датчаните, които несъмнено минаха през най-драматичните събития на шампионата досега.

Тяхната история стартира с психическа контузия и потрес от мача с Финландия, когато Кристиан Ериксен припадна на терена поради сърдечен арест. Местната аудитория в Копенхаген притихна, а с нея и останалият свят, за който благосъстоянието на футболиста се трансформира в тематика номер 1. Ериксен бе избавен от медицинските екипи, само че неговите съотборници очевидно не бяха в кондиция да довършат мача. Поражението им от Финландия с 0:1 бе най-малкият проблем.

Впоследствие положението на Ериксен се усъвършенства и той даже вдъхна кураж на своите съотборници от болничното заведение, прикани ги да не се предават, да продължат в името на Дания. Това отключи извънреден подтик и спомагателна мотивация за датчаните, които на всичкото от горната страна играха и трите си мача от групите пред родна аудитория.

" Това, което евентуално се случи е споделено възприятие за контузия. Отборът става даже по-сплотен, откакто дружно е претърпял нещо толкоз кошмарно. По този метод преценката и задачата на всеки един може да се промени, да получи нов подтик, задача. Кристиан им сподели да го създадат за Дания и те ще вложат доста воля и старания да го създадат за него и страната си ", твърди преподавателят по спортна логика на психиката доктор Джилиан Кук.

Точно това се и случи в оставащите два мача на Дания против Белгия и Русия. " Червения динамит " бе покрай триумфа против Белгия, които заемат първо място в международната класация. Загубата не ги отчая, а още веднъж ги стимулира и те разрушиха Русия с 4:1 в последната си среща, с цел да продължат към осминафиналите.

" Мисля, че моментът, в който датските футболисти честваха в центъра на терена след мача с Русия е един най-силните в груповата фаза. Това бе възприятието, че футболът се е завърнал. Футболът е страст и пристрастеност, а това го имаше в обилие в оня мач ", декларира легендата на Ливърпул и някогашен датски национал Ян Мьолби.

Така Дания си извоюва правото да бъде подкрепяна от неутралните почитатели, само че до каква степен може да се простре приказката за селекцията на Каспер Хюлманд? Защитникът на Уелс Конър Робъртс твърди, че 99% от света ще поддържа Дания, само че това няма да попречи на настройката на " драконите ".

" Това, което се случи с Кристиан Ериксен явно е извънредно, само че то няма да отнеме и парченце от желанието ни да победим в този мач ", разяснява нападателят на Уелс Кийфър Муур.

Според датския селекционер Каспер Хюлманд дуелът ще бъде " 50-50 ", само че воденият от него отбор е определян за любимец от експертите. Дания победи Уелс на два пъти в Лигата на нациите през 2018-19, а да не приказваме и за доста по-големия опит на скандинавците на огромни шампионати.

В подтекста на Евро 2020 можем да приказваме за детайл на изненадата що се касае до Дания. Досега отборът игра пред лична аудитория в Копенхаген, само че идният дуел е на неутралния Амстердам. Нидерландия не е надалеч от Дания и сигурно ще има правилни датски последователи на стадиона, само че атмосферата няма даже да се приближи до тази на " Паркен " в столицата Копенхаген.

" Може да прозвучи малко погрешно, само че в някаква степен дуелите с Белгия и Русия бяха лесни, тъй като силата към този момент беше на стадиона. Бях и на двата мача и атмосферата преди и по време на тези срещи беше невероятна. В Амстердам ще бъде напълно друго предизвикателство. Това е като да стартираме шампионата през цялото време. Може да се стигне до там, че в деня на мача да не можем да намерим онази сила. Надявам се това да не се случи, само че никой не знае ", добави Ян Мьолби.

" Играчите и Хюлманд обявиха, че са признателни за поддръжката от целия футболен свят. Те в действителност усещат обединяването в благосклонностите към себе си. Досега играха вкъщи и не знаят дали ще бъдат подкрепени от неутралните почитатели. Но в обществените мрежи е явна поддръжката за тима поради случая с Ериксен. Тя може даже да се усили, в случай че Дания стигне по-напред в шампионата ", предвижда публицистиката от Дания Сара Марген.

За разлика от Дания, Уелс трябваше да пътува напред-назад за дуелите си в груповата фаза. Селекцията на Робърт Пейдж трябваше да пропътува хиляди километри за първите си два мача в Баку (Азербайджан) против Швейцария и Турция, преди да дойде в Рим за мача с Италия. " Драконите " смълчаха повече от 30 хиляди почитатели на Турция в Баку и в този момент желаят да създадат същото с подкрепящите Дания в събота.

" Бяхме на всички места и Амстердам е следващото предизвикателство. Вълнуващо е. Беше предизвикателно да играем против Турция и възприятието след успеха беше ужасно. Нямаме самообладание ", декларира бранителят Джо Родън.

Уелс желае всичко най-хубаво за Ериксен също като останалия свят. Бившият му съотборник в Тотнъм Бен Дейвис приказва със угриженост за своя другар, с който се чува по телефона след случая. Когато обаче мачът стартира, Уелс ще бъдат безпощадни.

" Желаем му всичко най-хубаво за възобновяване му, само че желаеме да спечелим дуела в събота. Без непотребни страсти ", разяснява селекционерът на " драконите " Робърт Пейдж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР