УЕФА сигнализира БФС за шест мача в професионалния ни футбол,

...
УЕФА сигнализира БФС за шест мача в професионалния ни футбол,
Коментари Харесай

УЕФА посочи шест мача със съмнителни резултати в България

УЕФА алармира БФС за шест мача в професионалния ни футбол, за които показва " съществени подозрения ", че са с " уговорени резултати ", заяви централата ни в информация от съвещание на Дисциплинарната комисия, минало през днешния ден.

Те са по три в Първа и Втора лига, като неизменими участници са " Ботев " (Враца) в елита и " Марица " (Пловдив) от втория ешалон. Глобени са с по 5000 лева

Ето какво тъкмо гласи известието на БФС:

" За трети отчет, получен от УЕФА за съществени подозрения за уговорени резултати в срещите ПФК Ботев Пловдив – ПФК Ботев Враца, играна на 05.11.2022 година, ПФК ЦСКА-София София – ПФК Ботев Враца, играна на 08.05.2023 година и ПФК Пирин Благоевград – ПФК Ботев Враца, играна на 30.05.2023 година на съображение член 46, алинея 6, б. В от Директива за птиците 2022/2023 ДК санкционира ПФК Ботев Враца с имуществена глоба в размер на 5000 лв..

За трети отчет, получен от УЕФА за съществени подозрения за уговорени резултати в срещите ФК Витоша Бистрица – ФК Марица Пловдив, играна на 07.10.2022 година, ПФК Лудогорец II Разград – ФК Марица Пловдив, играна на 31.03.2023 година и ФК Миньор Перник – ФК Марица Пловдив, играна на 26.05.2023 година, на съображение член 46, ал.6, б. В от Директива за птиците 2022/2023 ДК санкционира ФК Марица Пловдив  с имуществена глоба в размер на 5000 лв.. "
Обяснение на Клуб Z
Това се случва не за първи път, само че за първи път УЕФА показва толкоз доста " съмнителни " мачове. Всеки сезон има най-малко по 2-3 срещи. Повече от ясно е, че са доста повече от шест, може би са толкоз на кръг в професионалния ни футбол.

Защо от УЕФА? Защото централата в Нион по всякакъв начин води борба с дуелите, завършващи при избрани резултати за избрани тимове (или лица по-точно) да се облагодетелстват от залагания. Това е така наречен " черно тото ". 

В Швейцария има цялостен отдел и подготвени фрагменти, които се занимават с това да наблюдават дали на дадени мачове се залага целеустремено - с доста пари и от доста сметки най-често. Ясно е, че тук става въпрос точно за това. 

Човек елементарно може да си изясни някои неща, припомняйки си множеството резултати от тези мачове. Ето ги:

" Ботев " (Пловдив) -  " Ботев " (Враца) 6:0

ЦСКА-София - " Ботев " (Враца) 5:1

" Пирин " (Благоевград) - " Ботев " (Враца) 2:0

" Витоша " (Бистрица) -  " Марица " (Пловдив) 3:1

" Лудогорец " II -  " Марица " (Пловдив) 5:0

" Миньор " (Пк) -  " Марица " (Пловдив) 2:0

Защо глобите са единствено за два тима - " Ботев " (Враца) и " Марица " (Пловдив)? Комисията е решила, че те са провокирали тези резултати с държанието си на терена, а не техните домакини. Прави усещане, че във всичките мачове врачани и пловдивчани са били посетители.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР