УЕФА Шампионска лига се завръща: Пет футболни мача, които следват днес

...
УЕФА Шампионска лига се завръща с носителя Манчестър Сити в
Коментари Харесай

УЕФА Шампионска лига се завръща с носителя Манчестър Сити в действие във вторник.

Ето пет мача за гледане:

Манчестър Сити срещу Цървена звезда Белград

Къде: Стадион Етихад, Манчестър, Англия
Кога: 19:00 GMT

Манчестър Сити се надяват да продължат непобедената си серия от миналия сезон, като се изправят срещу сръбския Цървена звезда Белград.

Домакините ще бъдат без контузените Джон Стоунс, Джак Грийлиш, Матео Ковачич и Кевин де Бройне. Въпреки това се очаква Ерлинг Халанд, който беше голмайсторът на Шампионската лига през миналия сезон, да започне като титуляр.

Фейенорд срещу Селтик

Къде: Stadion Feyenoord, Ротердам, Холандия
Кога: 19:00 GMT

Контузии опустошиха и двата отбора, които са местни шампиони в съответните си лиги.

Селтик е без защитниците Камерън Картър-Викърс, Майк Навроки, Стивън Уелш и Юки Кобаяши, а крилата Лиел Абада и Марко Тилио също са аут.< /p>

Фейенорд са без контузения вратар Джъстин Бийлоу, докато нападателят Сантяго Хименес е наказан. Но отборът от Ередивизи е в добра голова форма, след като отбеляза шест, пет и след това отново шест в последните си три мача.

По време на последната си кампания за груповата фаза на Шампионската лига през 2017 г. холандският отбор спечели веднъж и загуби пет от мачовете си.

Милан срещу Нюкасъл

Къде: Сан Сиро, Милано, Италия
Кога: 16:45 GMT

Нюкасъл се завръща в най-големия клубен турнир в Европа след отсъствие от 20 години. Те са изправени пред високата задача да се изправят срещу полуфиналистите от миналия сезон Милан на Сан Сиро, но могат да бъдат окуражени от факта, че италианската страна спечели само един от последните си 11 мача срещу английска страна.

Английският отбор има бившия полузащитник на Милан Сандро Тонали на своя страна, след като той се присъедини към свраките през юли.

Това е 20-ата кампания на Милан в Шампионската лига, втората най-много от всички италиански отбори след Ювентус (23). Те отпаднаха от първия кръг на груповата фаза веднъж в последните 14 кампании (2021-22).

Пари Сен Жермен срещу Борусия Дортмунд

Къде: Парк де Пренс, Париж, Франция
Кога: 19:00 GMT

Последният път, когато тези два отбора се срещнаха, беше в 16-финалите на кампанията 2019-20. ПСЖ загуби първия си мач като гост с 2-1, но спечели реванша с 2-0, преди в крайна сметка да стигне до финала.

Вечните френски шампиони, без Неймар и Лионел Меси, ще разчитат на своята звезда Килиан Мбапе да отбележи в група, в която има още Милан и Нюкасъл.

Рекордът на Борусия Дортмунд срещу френски отбори в 14 мача е смесен, като германската страна спечели осем и загуби шест. Но в неотдавнашния си мач от лигата срещу Фрайбург Дортмунд вкара шест гола, така че забавлението за тази вечер изглежда гарантирано.

Барселона срещу Антверпен

Къде: Олимпийският стадион Lluis Companys, Барселона, Испания
Къде: 19:00 GMT

Настоящият шампион в Ла Лига Барселона не успя да излезе от груповата фаза на Шампионската лига в последните си два опита.

Отборът на Шави Ернандес, току-що след впечатляващата победа с 5-0 срещу Реал Бетис в Ла Лига, ще бъде домакин на белгийския шампион на Олимпийския стадион, защото редовният домашен терен на Барселона Камп Ноу е в процес на ремонт.

Треньор на Антверпен е бившият полузащитник на Барселона Марк ван Бомел и холандецът каза, че отборът му няма да се страхува да се изпита и ще се опита да играе своя агресивен, физически и атакуващ стил.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР