УЕФА отмени всички мачове от евротурнирите за следващата седмица. Това

...
УЕФА отмени всички мачове от евротурнирите за следващата седмица. Това
Коментари Харесай

Без Шампионска лига, Лига Европа и българското първенство

УЕФА анулира всички мачове от евротурнирите за идната седмица. Това включва реваншите от осминафиналите на Шампионската лига и от Лига Европа, както и срещите в Младежката лига на УЕФА. Жребиите за четвъртфиналите на двата шампионата, които трябваше да се проведат в петък, 20 март, също са отсрочени.

" С оглед на развиването по отношение на разпространяването на COVID-19 в Европа и обвързваните с това решения на разнообразни държавни управления, всички мачове от клубните надпревари на УЕФА, планувани за идната седмица, са отложение ", написа в известието на европейската футболна централа.

Българският футболен съюз отсрочи най-малко с месец всички футболни срещи у нас. Подобни ограничения бяха взети в Испания, Италия и Франция.

Във вторник, 17 март, се чака да бъде взето решение по какъв начин ще се действа до края на сезона. Тогава УЕФА е поканила представители на всички всички 55 членки, дружно с управленията на Европейската клубна асоциация и шампионатите в Европа и представител на FIFPro, на видеоконференция.

На срещата се чака да бъде взето решение за доиграването на шампионатите на обособените страни, както и това в европейските клубни шампионати, а също и дали да не бъде отсрочено започващото на 12 юни европейско състезание по футбол.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР