Уебсайтовете на редица големи летища в САЩ бяха изключени за

...
Уебсайтовете на редица големи летища в САЩ бяха изключени за
Коментари Харесай

Хакерска атака предизвика хаос на няколко големи американски летища

Уебсайтовете на редица огромни летища в Съединени американски щати бяха изключени за малко в понеделник след хакерска атака, насърчавана от проруска хакерска група.

Прекъсванията засегнаха уебсайтовете на летищата в огромни градове като Атланта, Чикаго, Лос Анджелис, Ню Йорк, Финикс и Сейнт Луис, оповестиха международните организации. Те бяха осъществени посредством т.нар DDoS офанзиви, които водят до блокиране на уеб страница посредством " наводнение " с трафик.

Мениджърите им оповестиха, че са уведомили ФБР и Администрацията за сигурност на превоза (TSA) за хакерските атаки. В изказване ФБР увери, че е осведомено с случая, само че няма спомагателна информация, написа Washington Post.

Атаките са осъществени от група проруски хакери, известни като Killnet, съгласно Джон Хултквист, вицепрезидент по разузнаването в Mandiant, американска компания за киберсигурност. Killnet прикани за координирани офанзиви за отвод на услуга против кибер цели от лист, който разгласява в своя канал Telegram. В него бяха изброени няколко огромни летища в Съединени американски щати. Атаките с отвод на услуга пораждат, когато задачата е наводнена с трафик, на който не е в положение да отговори или се срине.

Летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта заяви, че уеб сайтът му  още веднъж работи след случай рано тази заран, който го направи недосегаем. „ В момента се води следствие за аргументите за случая. В нито един миг интервенциите на летището не са били наранени “, се споделя в известието.

Летищните управляващи на Ню Йорк/Ню Джърси признаха, че уебсайтът на летище LaGuardia е отказал да обслужва клиенти към 3 часа сутринта в понеделник, което е довело до периодически закъснения за тези, които са се пробвали да получат достъп до уеб страницата.

„ Системата за отбрана на киберсигурността свърши работата си, като откри случая бързо, адресира казуса за 15 минути и ни разреши да предупредим останалите и да уведомим неотложно федералните управляващи “, се споделя в формалното им изказване.

На интернационалното летище в Денвър офанзивата е почнала към 11 сутринта, споделиха чиновници.

KillNet пое отговорност за офанзиви против редица държавни уеб страници на страни, които се опълчват на нашествието на Русия в Украйна.

Американската организация за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата (CISA) съобщи, че е „ осведомена с отчети за DDoS офанзиви, ориентирани към голям брой уеб страници на летища в Съединени американски щати “. „ Координираме се с евентуално наранени субекти и предлагаме помощ, в случай че е належащо “, акцентира представител на CISA.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР