Уебсайтът 38 North, който се занимава с предаването на новини

...
Уебсайтът 38 North, който се занимава с предаването на новини
Коментари Харесай

Забелязана е засилена активност на стартовата площадка и съоръжението за тестване на двигатели към севернокорейския космодрум Сохе

Уебсайтът 38 North, който се занимава с предаването на вести от Северна Корея, разкрива, че на нови сателитни фотоси от 1-ви октомври се вижда засилена интензивност на космодрума Сохе. Активност има както наоколо до площадката за изстрелване, по този начин и към оборудването за тестване на мотори.

Поради обстоятелството, че от няколко години насам севернокорейските уреди на стартовата площадка са покрити, мъчно е да се удостовери дали следва изстрелване в скоро време.

Напомням на читателите, че Северна Корея има две сполучливи изстрелвания на спътници, които са доказани от интернационалната общественост – на 12 декември 2012 година и 7 февруари тази година. И след двете изстрелвания обаче не беше получен радиосигнал от спътниците, имаше единствено образно удостоверение за тяхното съществуване в орбита. Това може да значи две неща. Едното е, че спътниците са се развалили скоро след старта – доста е евентуално Северна Корея да няма към момента надеждна сателитна технология.

Другата опция е, че Северна Корея изобщо не изстрелва спътници, а различен вид товар. Дали този товар е някакво оръжие, на този стадий не може да се каже сигурно, може единствено да се гадае.

Кадър от изстрелването на 7 февруари 2016 година. Ракетата сполучливо изведе сателит в орбита. Credit: KCTV

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР