Уеб браузъра Opera One, който беше обявен по-рано тази година

...
Уеб браузъра Opera One, който беше обявен по-рано тази година
Коментари Харесай

Новият браузър Opera One вече е достъпен за изтегляне

Уеб браузъра Opera One, който беше разгласен по-рано тази година към този момент е наличен за евакуиране, оповестиха от Opera през днешния ден. От компанията обявиха, че са създали огромна смяна в своя уеб браузър, който в този момент се отличава с модулен дизайн, нова функционалност за групиране, наречена „ Tab Islands “ и вграден изкуствен интелект в браузъра, наименуван Aria.

Aria е безвъзмездна за потребление услуга, която се зарежда от езиковият модел GPT на OpenAI. Тя оказва помощ на потребителите, до момента в който сърфират в интернет, като извлича настояща информация от мрежата и генерира текст или код измежду разнообразни задания. Aria може да се задейства от страничната лента на Opera One и може да приема поръчки на натурален език от потребителите, сходно на други чатботове.

Opera One се предлага с нов команден ред, който може да се употребява за взаимоотношение с Aria. По създание това е изскачащ прозорец, който можете да задействате благодарение на клавишната композиция Ctrl+/ или Cmd+/ в прозореца на браузъра.

Говорейки за Tab Islands, функционалността е предопределена да групира свързани табове дружно въз основа на подтекста. Например, можете да създадете „ остров от табове “, когато планирате пътешестване и преглеждате места за настаняване и забележителности в интернет. От Opera споделят, че браузърът може автоматизирано да подрежда обвързваните табове дружно в групи като част от функционалността, с цел да не се постанова да ги организирате сами.

От Opera изясняват, че Opera One идва с нова архитектура на браузъра и композиционен дизайн, с цел да направи работата с него по-бърза и плавна. Освен това са усъвършенствани и анимациите на браузъра.

По-рано компанията съобщи, че Opera One е новият ѝ водещ браузър, който би трябвало да размени съществуващата версия на Opera в разнообразни операционни системи. Стабилната версия на Opera One към този момент е налична за Windows, macOS и разнообразни дистрибуции на Linux. За да употребявате ИИ асистента Аria обаче, би трябвало да имате регистриран акаунт в браузъра Opera, чиято изработка е безвъзмездна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР