Удвояването на подкрепата за засегнатата от войната Украйна е единственият

...
Удвояването на подкрепата за засегнатата от войната Украйна е единственият
Коментари Харесай

САЩ виждат в Украйна най-добрия тласък за световната икономика

Удвояването на поддръжката за засегнатата от войната Украйна е „ единственият най-хубав “ метод за подкрепяне на световната стопанска система, съобщи първата финансистка на Съединени американски щати Джанет Йелън в неделя. Според нея другите два метода са стимулирането на нововъзникващите стопански системи и оправянето с дългови проблеми.

„ Прекратяването на тази война е на първо място честен императив “, сподели тя пред кореспонденти в индийския град Гандинагар, който е хазаин на среща на върха на Г-20 в по-широк състав. „ Но това е и най-хубавото нещо, което можем да създадем за международната стопанска система “.

Йелън уточни още напъните за справяне с дългови усложнения, пред които са изправени затруднените стопански системи, банковата промяна и световната данъчна договорка. Тя обаче предизвести, че е „ прибързано “ да се приказва за повдигане на митата за Китай, наложени върху него по време на комерсиалната война, стартирана от някогашния американски президент Доналд Тръмп. „ Тарифите бяха въведени, тъй като имахме опасения по отношение на нелоялни търговски практики на Китай и нашите опасения по отношение на тези практики остават, те в действителност не бяха прегледани “, сподели Йелън. „ Може би с течение на времето това е област, в която бихме могли да реализираме прогрес, само че бих споделил, че е прибързано да я използваме като област за деескалация “, прибавя тя

Йелън се спря и на друга активност за справяне с задълженията на света и за промяната на многостранните банки за развиване, в това число Световната банка и други районни кредитори, в напъните, които съгласно нея могат да отключат 200 милиарда $ през идващото десетилетие.

Финансовите ръководители на Г-20 и ръководителите на централните банки би трябвало да се срещнат в понеделник и вторник, а шефът на Световната банка Аджай Банга предизвести за „ надълбоко съмнение... което безшумно разделя световния Север и Юг във време, когато би трябвало да се обединим “. Кризата с климатичните промени, напъните за възобновяване след пандемията, войната в Украйна и неналичието на прогрес в битката с бедността основават разделения, акцентира Банга.

По думите му „ разочарованието на Глобалния юг е разбираемо. По доста способи те заплащат цената за просперитета на другите. Когато би трябвало да са във напредък, те са загрижени, че обещаните запаси ще бъдат отклонени за реконструкцията на Украйна.Те също считат, че стремежите им се лимитират, тъй като енергийните правила не се ползват универсално, и се тормозят, че едно процъфтяващо потомство ще бъде обречено на беднотия ".

Международният валутен фонд означи, че намирането на общи старания за справяне със слабата международна стопанска система ще бъде от решаващо значение. „ Светът ще търси взаимни дейности за справяне с възходящата икономическа фрагментация, забавящия се напредък и високата инфлация “, се споделя в изказване на МВФ предходната седмица.

G20 също по този начин ще разиска регулациите за криптовалутите, както и улеснението на достъпа до финансиране за намаляване и адаптиране към въздействието на изменението на климата за разрастващите се народи. „ В световния север изменението на климата значи понижаване на излъчванията “, сподели Банга. „ Но в световния юг това е въпрос на оцеляване, тъй като ураганите са по-силни, топлоустойчивите семена са в дефицит, сушата унищожава ферми и градове, а наводненията отмиват десетилетия прогрес. “

Наскоро контрактуваната първа стъпка за по-справедливо систематизиране на данъчните доходи от мултинационални компании, реализирана от 138 страни в сряда, също ще бъде прегледана по време на договарянията на Г-20. Мултинационалните компании, изключително софтуерните компании, сега са в положение елементарно да трансферират облаги към страни с ниски данъчни ставки, макар че правят единствено дребна част от активността си там. /БГЕНС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР