Удостоверения за ваксинация или преболедуване на коронавирус биват изисквани за

...
Удостоверения за ваксинация или преболедуване на коронавирус биват изисквани за
Коментари Харесай

Все повече европейски държави въвеждат COVID пропуски

Удостоверения за имунизация или преболедуване на ковид биват изисквани за визити на публични места от ден на ден европейски страни.
От на следващия ден във Франция здравен пропуск ще бъде нужен и за визити в заведенията за хранене и кафенетата, при пътешестване с рейс, трен или аероплан, както и в лечебните заведения.
Подобно е покритието на зеления пропуск и в Италия, като от 1 септември действието му ще бъде разширено и за вътрешните полети, железопътния превоз и някои фериботни линии.
В Австрия мярката е в действие за заведения за хранене, хотели и спортни центрове, а в Дания - за фризьорските салони и спортните центрове.
В Германия обособените провинции вземат решение какви да бъдат рестриктивните мерки, като в някои се изисква здравен документ за хотелите, кината и спортните зали.
В Испания системата е сходна, като северната провинция Галисия неотдавна стана първата, която вкара здравен пропуск за питейни заведения, заведения за хранене и нощни клубове в обитаемоте места с най-вече инфектирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР