Удостоверение за наследници няма да се изисква от гражданите от

...
Удостоверение за наследници няма да се изисква от гражданите от
Коментари Харесай

Удостоверение за наследници вече ще се набавя по служебен път от три институции

Удостоверение за наследници няма да се изисква от жителите от Службите по геодезия, картография и кадастър, Националния застрахователен институт и Изпълнителна организация по горите, съобщават от Министерство на електронното ръководство.

Администрациите ще си набират по длъжностен път нужната им информация посредством нова вътрешна услуга, която се дава през Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ.

Новата услуга е основана в осъществяване на Закона за електронно ръководство и цели понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса. В края на май Народното събрание одобри на първо четене законопроекта на Министерския съвет за промени в закона. С измененията се вкарват общи правила за водене на регистри в електронна форма.

Друга част от промените е ориентирана към улеснение на жителите и бизнеса при потреблението на електронните административни услуги. Задължават се административните органи да дават административните услуги по електронен път с понижена такса по отношение на таксата за присъствено заявяване и даване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР