Удостоверение за 100% зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги получи

...
Удостоверение за 100% зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги получи
Коментари Харесай

Фирма Коутс купува екологично чиста електроенергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги

Удостоверение за 100% зелена сила от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги получи компания Коутс България ЕООД. Удостоверението е за закупена за втора поредна година електрическа енергия, получена от възобновими енергийни източници, а компанията е избрала и се е доверила на енергийния снабдител на свободен пазар от 2017 година насам. Документът беше връчен на шефа на компанията господин Иво Георгиев от Веселина Диканчева, шеф Продажби София, и Радостина Андреева, управител основни клиенти в ЕНЕРГО-ПРО.

„ Поставили сме на напред във времето енергийния приоритет, в допълнение към опциите за оптимизация, които съществуват за понижаване на потреблението на сила посредством по-добро обмисляне и по-ефективно потребление на машинния парк ", съобщи по време на връчването господин Георгиев, шеф на Коутс. „ В търсенето на благоприятни условия за прекосяване към възобновима сила установихме разрастващо се партньорство с ЕНЕРГО-ПРО. Благодарим за тяхната поддръжка при реализирането на задачите ни. Намираме и други допирни точки и области, в които да си сътрудничим в реализирането на взаимни планове. Работим в 50 страни на 6 континента и съм на мнение, че компании като нас следва да са радетели на зелената концепция за една по-чиста планета! ", добави той.

Коутс е международен водач в производството на индустриални конци, като ползва новаторски техники за създаването им, в това число на прежди, тъкани и композити в области като персонална отбрана, телекомуникации, сила, превоз, домакинство и отдих. Компанията се ангажира с създаването на дълготрайна цел за реализиране на нулеви излъчвания до 2050 година, което е най-високото равнище на упоритост в региона на климата в границите на самодейността Science Based Target. Коутс започва тактиката за стабилно развиване, която дефинира седем амбициозни цели за 2022 година в пет предпочитани области за ускорение на напредъка към по-устойчиво бъдеще. Петте предпочитани области са вода, сила, отпадъчни води и излъчвания, обществена и житейска резистентност в унисон с опазването на околната среда. Областите са разпознати, като преди всичко са взети под внимание полезностите и етиката, които са най-важни за чиновниците, клиентите, вложителите, а по този начин също и за крайния консуматор. Впоследствие ще бъде прегледано къде има максимален капацитет за усъвършенстване в производството и интервенциите.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги предизвиква производството и търговията с електрическа енергия, генерирана по екологичен метод. Популяризирането на зелената концепция е измежду водещите цели на компанията. За разлика от централите, работещи с изкопаеми горива, възобновимите източници на сила не отделят парникови газове в атмосферата. Компанията беше първият снабдител на електрическа енергия у нас, който започва издаването на удостоверения за зелена сила, които се базират на гаранции за генезис, издадени от Агенцията за стабилно енергийно развиване. Само през тази година десетки клиенти на енергийния търговец се снабдиха със специфичния документ, който удостоверява, че продадената електрическа сила е създадена напълно от възобновими източници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР