Удинезе направи огромна крачка към спасението в Серия А. "Фриуланите"

...
Удинезе направи огромна крачка към спасението в Серия А. "Фриуланите"
Коментари Харесай

Удинезе почти проспа успеха над СПАЛ, който му подпечата спасението

Удинезе направи голяма крачка към спасението в Серия А. "Фриуланите " взеха значима победа в семейството на СПАЛ и събраха основния актив от 40 точки, като единствено знамение може да ги изхвърли от елита след последния кръг другата седмица.

На своя стадион момчетата на Игор Тудор надвиха с 3:2, само че сами си направиха мача сложен. Още преди почивката те водеха с типичен задатък след един гол на Самир и два на Стефано Окака-Чука, пристигнали след хеттрик от асистенции на Родриго де Паул.

Набързо след почивката обаче гостите върнаха две попадения посредством Андреа Петаня и Матиа Валоти и направиха последния половин час от борбата доста забавен. В него обаче повече попадения не паднаха и по този начин трите точки останаха на "Фриули ", с което и спасението към този момент е напълно ясно обрисувано на хоризонта.

Мачът стартира прелестно за домакините, които поведоха още в 6-та минута. Тогава Де Паул центрира ужасно от директен свободен удар и качи топката на главата на Самир, който опъна мрежата за 1:0. СПАЛ можеше да изравни в 23-та минута, само че ударът на Андреа Петаня от преференциална позиция мина на сантиметри от дясната греда.

Между 32-та и 35-та минути Удинезе нанесе пагубен удар, който трябваше да направи оставащата част от дуела просто приятна разходка за отбора. Тогава Стефано Окака-Чука осъществя две попадения-близнаци. И двата пъти Родриго де Паул му подвигна ужасно от корнер, той беше и двата пъти на една и съща позиция и двата пъти с глава прати топката неспасяемо в мрежата за 3:0.

При този резултат пристигна и почивката, а публиката на "Фриули " предвкусваше даже погром. Но не би. Гостите върнаха небрежно две от попаденията и направиха борбата извънредно напечена до самия ѝ край. Първо в 53-та минута Андреа Петаня се подигра със отбраната на домакините, слаломира сред четирима и със страховит удар от наказателното поле в далечния ъгъл на вратаря понижи на 1:3.

Малко преди приключването на час игра Ясмин Куртич от състава на СПАЛ центрира ужасно за Матиа Валоти и той с глава прати топката в средата на вратата, единствено на милиметри от пръстите на вратаря, само че задоволително тъкмо, с цел да опъне мрежата за 2:3.

Всичко на "Фриули " можеше да завърши извънредно за домакините четвърт час преди края, когато Куртич беше оставен самичък на страхотна позиция, само че ударът му облиза гредата и в последна сметка преднината на отбора от Удине се резервира.

След тази развръзка Удинезе събра 40 точки и към този момент е на пет от рисковата зона. Ако Емполи не завоюва мача си с Торино от 37-ия кръг, "фриуланите " ще се спасят и на доктрина. Колкото до СПАЛ, отборът оъдавна доиграва сезона и със своите 42 точки от дълго време свърши работата си в битката за оцеляване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР