Ударите по вражеска територия са това, което фундаментално променя ситуацията

...
Ударите по вражеска територия са това, което фундаментално променя ситуацията
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна върна войната в Русия

Ударите по вражеска територия са това, което фундаментално трансформира обстановката и връща войната вкъщи в Русия. Това сподели в събота президентът на Украйна Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение, представено от " Укринформ ".

Той похвали украинските воини за тяхната акуратност на територията на съперника.

" Това е фундаментална повратна точка - способността ни да върнем войната вкъщи - в Русия ", сподели Зеленски.

Той означи, че различен оръжеен склад в Русия е бил развален и това е " значим склад за муниции за окупаторите ". Той благодари на всички бойци от украинските сили за защита и сигурност, на всички, които вземат участие в интервенцията.

Президентът добави, че Службата за държавна сигурност на Украйна СБУ е свършила добра работа и по различен боеприпас от съветски войски.

" Това бяха депа с съветски тактически ракети и управляеми авиационни бомби - всички неща, които Русия употребява, с цел да тероризира нашите градове, нашите позиции. Искам да подчертая, че ние вършим това с помощта на нашите качества, нашите оръжия - без средствата, които могат да бъдат предоставени от нашите сътрудници. Това може доста да форсира края на тази война посредством заличаване на нападателния капацитет на Русия ", сподели Зеленски.

На 21 септември безпилотни самолети на СБУ удариха инфраструктурата на военното летище Шайковка в съветската област Калуга, където са ситуирани стратегически бомбардировачи Ту-22М.

Припомняме, че по данни на украинските военни и Службата за сигурност, Украйна нанесе удар по 23-и боеприпас на Главното артилерийско ръководство на съветското министерство на защитата край селището Октябърско в Тверска област, както и по арсенала Тихорецк в Краснодарския край.

101 безпилотни летателни апарата са свалили силите на съветската Противовъздушна отбрана тази нощ. Съобщението е на съветското Министерство на защитата. По традиция всякога украинските дронове са прехванати, свалени или потиснати, а в случай че вероятно се заяви за последици и нанесени вреди, то те са от постоянно от паднали парчета, не и от директни попадения.

В обитаемото място се намират две войскови елементи на Руската федерация - 57229-41 и 01704. Според локални източници, на които се базира Astra, е атакувана първата войскова част 57229-41

Украинският външен министър сподели в събота, че Русия възнамерява удари по украински нуклеарни уреди преди зимата, и прикани нуклеарния наблюдаващ на Организация на обединените нации и съдружниците на Украйна да основат непрекъснати наблюдателни задачи в нуклеарните централи на страната, цитира думите му " Ройтерс ".

" Според украинското разузнаване Кремъл приготвя удари по сериозни за украинската нуклеарна енергетика обекти преди зимата ", написа външният министър Андрий Сибига в X.

" По-специално става дума за отворени разпределителни устройства в атомни електроцентрали и преносни подстанции, сериозни за безвредната работа на нуклеарната сила. "

Сибига не посочи за какво Киев счита, че се приготвят такива удари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР