Удължението на Бюджет 2022 получи одобрението на Министерския съвет. Причината

...
Удължението на Бюджет 2022 получи одобрението на Министерския съвет. Причината
Коментари Харесай

Министерски съвет удължи Бюджет 2022! Увеличените пенсии и компенсациите за бизнеса стават в сила

Удължението на Бюджет 2022 получи утвърждението на Министерския съвет. Причината за това да се случи е, че Министерството на финансите и служебното държавно управление взеха решение да не внасят проектофинансова рамка за идната година, тъй като няма постоянен кабинет. 

 

“Правителството се спря на т. нар удължителен закон за бюджета. Служебното държавно управление не разполага с нужната парламентарна поддръжка, с цел да предлага свои хрумвания и политики в полза на българските жители ”, изясни служебният министър председател Гълъб Донев.

 

По-рано денем на среща сред бизнеса и синдикатите имаше разминаване по проблема. Двете страни не можеха да се схванат за минималната работна заплата, която съгласно синдикатите би трябвало да продължи да пораства.

 

„ С този законопроект се дава опция да бъдат изплащани увеличените обществени заплащания от юли и октомври, с което спекулациите в обществото, че ще има понижение на обществени заплащания, се опровергават ”, съобщи министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

 

„ Пенсиите ще продължат да работят, всички обезщетения за бизнеса ще продължат ”, съобщи министърът на финансите Росица Велкова.

 

„ За нас това е закон, който ще даде опция политиките, провеждани през тази година, да продължат, до момента в който бъде гласуван бюджет за 2023 ”, съобщи Добри Митрев, ръководител на УС на БСК.

 

„ Оставяйки хората да работят на ниски заплати от 700-800 лв. е недопустимо, с оглед рецесиите, пред които е изправена страната ”, съобщи обаче инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „ Подкрепа ”.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР