Удължават срока за онлайн преброяванетоПо 100 000 души дневно попълват

...
Удължават срока за онлайн преброяванетоПо 100 000 души дневно попълват
Коментари Харесай

Преброяваме роднини с различен email от нашия

Удължават периода за онлайн преброяването
По 100 000 души на ден попълнят регистрационната карта, сподели шефът на Национален статистически институт Сергей Цветарски

Питаме на тел. (02) 9078 430 при проблеми

От Национален статистически институт са създали предлжение до Централната комисия по преброяването и до държавното управление срокът на онлайн преброяването да бъде продължен поради проблемите с регистрацията и работата на системата в първите дни на “Преброяване 2021”. Това сподели шефът на Националния статистически институт Сергей Цветарски. През последните три дни, без значение от усложненията, се преброяват по към 100 000 души дневно. Въпреки това темповете са ниски, показва Цветарски, представен от Българска телеграфна агенция.

В неделя до 12 часа електронно са се преброили 459 118 души, които живеят в близо 200 000 семейства.
За първите четири работни дни на телефона на колцентъра за преброяването (02) 9078 430, са се обадили 18260 души, а най-честите запитвания са, че регистрацията с избрана поща не работи.

В напътствията за електронното броене категорично е указано, че с една регистрация се преброява единствено едно жилище и лицата, пребиваващи в него. Лицето, което се записва, наложително би трябвало да бъде част от преброените в електронната карта лица. Ако жител желае да преброи електронно различен човек, да вземем за пример собствен възрастен родственик, е належащо да направи друга регистрация с различен електронен адрес - email и персоналните данни - ЕГН, български документ за идентичност на лицето, за което ще се попълня преброителната карта.
Друг проблем, за който има позвънявания в колцентъра е интерактивната карта, на която хората би трябвало да отбележат точния адрес, на който живеят.

Участването в преброяването е наложително по закон, като който не се включи е заплашен от санкция от 160 лв.. След края на електронното вписване потеглят преброители, като все още процесът би трябвало да приключи на 3 октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР