Удължават принудителната ваканция за учениците в северозападния турски окръг Дюздже,

...
Удължават принудителната ваканция за учениците в северозападния турски окръг Дюздже,
Коментари Харесай

Удължават принудителната ваканция в окръг Дюздже, който тази седмица бе разтърсен от трус със сила 5,9

Удължават насилствената почивка за учениците в северозападния турски окръг Дюздже, който тази седмица бе разтресен от трус със мощ 5,9, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, като цитира министъра на националното обучение Махмут Йозер.

Учениците са в насилствена почивка след земетресението, записано на 23 ноември, при което почина един човек и бяха ранени десетки. Нанесени бяха съществени материални вреди на голям брой здания.

Министърът на националното обучение уточни през днешния ден, че идната седмица всички учебни заведения в Дюздже няма да работят.

Децата ще се върнат на учебно заведение на 5 декември, посочи Йозер.

Той посочи, че е извънредно позитивен фактът, че нито едно учебно заведение в Дюздже, както и в прилежащите окръзи Болу и Сакария, не е разрушено.

След земетресението от 1999 година Дюздже е един от окръзите, в които министерство на националното обучение оказва всевъзможен тип поддръжка за модернизиране на съществуващите учебни заведения, събарянето или реконструкцията на по-стари учебни заведения. 63 на 100 от учебните заведения в Дюздже са построени след 1999 година, тъй че те са постоянни учебни заведения, сподели Йозер.

При разрушителното земетресение с магнитуд 7,2 на 12 ноември 1999 година в Дюздже починаха 845 души. Трусът, траял 30 секунди, бе усетен даже в Украйна. Ранени бяха 4948 души, хиляди здания бяха разрушени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР