Удължаване с още 4 месеца на срока за привеждане на

...
Удължаване с още 4 месеца на срока за привеждане на
Коментари Харесай

С 4 месеца удължават срока за подобряване на управлението на публичните предприятия

Удължаване с още 4 месеца на периода за привеждане на органите за ръководство и надзор на всички типове обществени предприятия в сходство на Закона за обществените предприятия. Това одобриха по предложение на ГЕРБ депутатите на първо четене през днешния ден със 105 гласа „ за “, 5 „ срещу “ и 5 въздържали се, съобщи „ 24 часа “.

Подобренията на ръководството на държавните предприятия са част от уговорките на България за присъединението към банковия съюз и Валутния механизъм II (ERM II). Промените бяха направени в края на предходната година, само че към момента не са приложени. Целта беше това да се случи в период от 12 месеца, само че в този момент ръководещите оферират срокът да нарасне до 16 месеца.

С решението от Българска социалистическа партия считат, че се опорочават процедурите по назначенията на управници в държавните предприятия. Депутатът Христо Проданов даде обещание, че ще бъдат направени спомагателни оферти сред двете четения. От ГЕРБ приканиха измененията да са единствено по отношение на удължаването на периода.

Предложения по законопроекта се одобряват в период до 3 дни. Целта на промяната е обществените предприятия в страната да възприемат актуалните стандарти на ръководство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР