Удължаване на пандемичната обстановка ще обсъди утре Министерският съвет, заяви

...
Удължаване на пандемичната обстановка ще обсъди утре Министерският съвет, заяви
Коментари Харесай

МС ще гласува за внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост в ЕК

Удължаване на пандемичната конюнктура ще разиска на следващия ден Министерският съвет, съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов във Facebook. Той се срещна с част от туристическия отрасъл, както и с представители на кабинета, с цел да обсъдят ограниченията за идния летен сезон.

Премиерът в оставка събра част от туристическия отрасъл, както и представители на кабинета, с цел да обсъдят ограниченията за летния сезон.

" Утре на Министерски съвет ще приемем като първа точка удължение на пандемичната конюнктура, с цел да могат да бъдат взети всички ограничения ", сподели Борисов.

Здравният министър в оставка съобщи, че заповедта за 3-те метода на влизане у нас на непознатите туристи ще бъде издадена на следващия ден. Това са: посредством ваксина, стига да е приета от Световнат здравна организация, посредством PCR или антигенен тест, или посредством документ за преболедуване. Започва и имунизирането на туристическия отрасъл.

" Вече стартирахме с представители в област Варна, приготвяме област Бургас, тъй че всички, които са подали заявки да бъдат имунизирани, ще бъдат имунизирани от началото на месец май, за може умерено да работят в хотелите и по Черноморието, и в страната ", изясни Костадин Ангелов.

" Само през вчерашния ден имаме 130-140 хиляди души имунизирани. И това са най-малките количества идващите седмици. Затова сме поели този корав ангажимент освен докторите, освен мед. лица, учителите, армията, службите за сигурност, правораздавателните органи, само че и туристическия отрасъл, към този момент сме почнали имунизирането. Така че в границите на няколко седмици това ще се направи ", съобщи Борисов.

Министърът на туризма в оставка съобщи, че България подхваща нападателна реклама.

" По отношение на рекламата: ние стартираме акция за " Безопасно Лято 2021 “. В момента всичко е заредено в обществените канали, в това число и на нашите съседи в балканските страни, на предпочитаните пазари. Видеото е налично, то беше публикувано и през нашите малките екрани, тъй че имаме нападателна реклама ", добави Николова.

Борисов увери, че за Великден няма да има затворени храмове.

Той заяви, че след многото обвинявания на съперниците, че бави внасянето на Плана за възобновяване в Брюксел, на следващия ден ще предложи на Министерски съвет да бъде подаден в Еврокомисията.

" Утре ще приемем и Плана, и ще го пратим, като желаят. Той не е библия, може по-късно да се преправя, преписва, да се поставя. Те са гъвкави документи. Това е всекидневен преговор с Европейска комисия. С хората, които дават парите. Явно нямат, и щаб медицински не направиха и Плана за подкрепяне не желаят да разясняват. Само споделят - не е хубаво. Ама дайте да забележим вашия, да го съпоставим ", сподели още министър председателят в оставка.

Борисов се обърна и към водача на " ИТН ":

" Радвам се, че го видях Слави жив и здрав, с подготвеност да ръководи, в миналото, при безусловно болшинство. Такова никой в никакъв случай няма да има ".

И предвижда какво би станало при нови избори.

" Слави е първи, не ни желае нас. Трябва със същите тези партии, те ще са в Народното събрание с 1, 2, 5 повече или по-малко депутати, само че ще влязат и Патриотите към този момент. Тогава отново ли ще кажем - до момента в който не ми дадете цялата власт еднолично да ръководя, отново на избори ", разяснява министър председателят в оставка.

Той се обърна и към президента, и към съперниците на ГЕРБ в Народното събрание.

" Президентът колкото и да се мотае, а той се мотае единствено заради една тематика, да си смени изборните правила за президентските избори. Това е задължението, който очевидно са поели към него. Те нямат отговорност никаква. Затова по този начин ще работят ", безапелационен беше Борисов.

Той пресметна че над 200 млн. лева ще костват изключителни парламентарни и президентски избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР