Учудващо много хора водят борба с харченето на пари, просто

...
Учудващо много хора водят борба с харченето на пари, просто
Коментари Харесай

Обичам да пазарувам, но харча неразумно. Няколко съвета как да пазарувате за по-малко пари

Учудващо доста хора водят битка с харченето на пари, просто някои не си го признават и когато банковата им сметка светне на алено - безпокойството и суматохата взимат връх, постоянно увеличавайки неприятното ни финансово положение с някой заем или непотребен заем от другари, не дай боже скрито да счупите касичката на детето.

Нещо във вас се е скъсало и явно не можете да изберете умишлено взаимоотношението, връзката сред какви доходи имам и какви разноски върша. Живеете от заплата до заплата, с чести заеми от разнообразни другари или родственици, с кредитна карта, със строшаване на касичката на детето ви. Очаквате подаяния или облекчаващи финансовите ви потребности дарове от възрастните си родители. И както излиза наяве, нищо от тези изхарчени суми не са ваши персонално направени пари. Тези привидно почтени дейности могат дълготрайно да влошат метода ви на живот. Казано по български - не се разполагате съгласно чергата си.

Колко харчите?
Няма по какъв начин да пестите, откакто не знаете безусловно къде пропада всяка една стотинка. За началото ще е нужно най-малко за месец или два да записвате всички разноски, които сте създали - най-лесно е с приложение в смарт телефона, който най-често е постоянно с нас. Записвайте всичко - чаша топъл чай, нови дънки, вкусното сирене и френското вино, почистването на автомивката, занимания от всевъзможен вид, битовите сметки, всичко! Не забравяйте, че с изключение на режийни разноски има и циклични - налози, такси, винетки и сродни. Накрая може да си извършите разбор кое перо най-често гълта от вашите запаси. Така ще знаете освен каква сума харчите месечно, само че и защо най-често.

Дайте си съответен бюджет
Когато неотдавна споделих на другар, че всеки месец аз имам съответен не изключително огромен бюджет, който употребявам, а и съвсем постоянно не го превишавам нито лев от горната страна, той ми отговори, че очевидно пребивавам на санитарния най-малко. Което не е по този начин, несъмнено. Просто от дълго време съм си сложила за цел, че това ще бъде месечния ми бюджет, а остатъка от заплатата, и общия фамилен, прибирам за времето, в което сигурно ще имаме потребност от в допълнение средства. Представям си, че заплатата ми е по-малка, че би трябвало да се оправя тъкмо с тези суми. И знаете ли какво, става известно, че когато нещо просто ТРЯБВА - то става надалеч по-лесно. В случая икономисвам ненужните разноски, които постоянно вършим, уловени в клопката на прочувственото харчене. Разказах на този мой другар какво още значимо употребявам дружно с този метод, а той се учуди и ми отговори, че всичко това е елементарно използвано и самия той ще го опита. Защо не и вие?

Използвайте единствено пониженията
Знам, че звучи откачено, само че се оказва, че успееш ли да не правиш прибързани покупки, доста постоянно, надалеч не доста по-късно, може да откриеш понижения на съвсем всяка група от потребности - от вашите, до тези на децата, че и домашните любимци. Спестените пари от понижения, може да приберете встрани и да инвестирате във всевъзможни действия - екскурзии, в допълнение обучение, за какво не и малко капризи в козметичен салон или спа процедури.

Kuplio.bg събира на едно място разнообразни понижения, с които може да спестите съществени суми. Ако решите да се възползвате погледнете тези промо кодове

Обичате да пътешествате или постоянно ви се постанова да пътувате? -

Купете по-евтино матраци, възглавници, завивки, спални комплекти

Техника и електроника в

Допълнителна



Седмица на " Не давам пари за нищо "
Седмица или две, или определен интервал от време за вас, просто забравете за пазаруването на всевъзможни артикули и услуги, от които нямате крещяща потребност. Не приказвам да не си заплатите тока и водата, само че сигурно може да спестите от блузката, която ви намигна, изкушаващата торта в кафенето, излизане с другари на вечеря. Замразете оптимален брой дни разноските, а в краен случай ги сменете с други - вместо безценен италиански ресторант - домашна паста вкъщи, да вземем за пример.
И отсрочвам до когато мога
Добре, желая да си купя нови маратонки. Да, нямам потребност, само че доста желая да си ги купя. Да, знам че са следващите в дрешника. " Защо да не мога да си ги купя, та аз имам тези пари сега ", дума дребното дяволче във вас, което най-необича някой да му споделя, че не може да има това или това. Добре, обещайте си, че ще си купите нови маратонки, само че просто отложете да е за след 2 седмици. През това време свободно си разглеждайте модели онлайн, напълнете кошницата си с 3-4 най-харесвани модела, след това прегледайте общата сума - много изтрезняващо е да видиш по какъв начин единствено няколко нови чифта генерират впечатляваща цифра в лв.. Оставете покупката за след 2 седмици - знае ли човек, тогава и дяволчето може да си е тръгнало.

Да спестяваш вярно пари е изкуство - първоначално се учиш, а след това си същински художник на своя живот.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР