Учудващо е, че продължава да има натиск срещу клубовете да

...
Учудващо е, че продължава да има натиск срещу клубовете да
Коментари Харесай

Бербатов: Имаме притеснения, че от БФС планират да отменят конгреса

" Учудващо е, че продължава да има напън против клубовете да подпишат контрадекларации. Защо се случва всичко това, в случай че конгресът ще бъде избирателен? Да не би от управлението на БФС да възнамеряват да анулират конгреса? Компетентните органи са сезирани за протичащото се. Не можем да замълчим от това, което се случва, и да не се опитаме да предпазим клубовете ". Това разгласи Димитър Бербатов, който през днешния ден публично разгласи кандидатурата си за президентския пост в БФС на конгреса на централата на 18 март, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В последните 24 часа десетки клубове публично оповестиха, че издигат кандидатурата на Бербатов за президент на БФС, а през днешния ден той удостовери, че още веднъж ще се бори за поста. " Както и предния път, защото конгресът на 18 март ще бъде избирателен, аз публично желая да кажа, че съм претендент за президент на БФС, дружно с моя екип. Всички видяхте каква поддръжка имаме от клубовете, които са подготвени да повдигнат моята кандидатура, мисля, че минаваме броя от 50. Това ме задължава аз отново да кажа, че съм претендент за президент на БФС. По тази логичност апелирам другите претенденти също да излязат и да го заявят намерено, с цел да се знае кои са обществено. Би било хубаво актуалният президент да излезе в неплатен отпуск, с цел да не употребява ресурсите и целия уред на БФС в предизборната акция ", сподели на конференция през днешния ден Бербатов.

" Очаквам конгресът да бъде още по-добре изработен. Очаквам да не спринтирам по стълбите надолу и да се пробвам да пробутвам хрумвания, които би трябвало да участват още от първата минута на конгреса. Не е моя работа да търча и да се боря с водещия, да изяснявам какво е вярно и какво не е вярно. Искам делегатите на клубовете да имат право да се изкажат, а не да бъдат заглушавани от водещия. Много въпроси си задавах след предходния конгрес, дали съм направил всичко нужно, с цел да защитя интереса на клубовете на самия конгрес. Може би не е по този начин. Затова би трябвало тези правила да се изчистят ", добави Бербатов, който прикани медиите да бъдат позволен в залата по време на конгреса, за разлика от предния път.

" Искрена признателност към всички клубове, които имат желание да повдигнат мен и екипа ми за президентския пост, това ме задължава. Всеки клуб има право да избере за кого да гласоподава, не мога да скланям никого. Клубовете, които ме поддържат, знаят, че аз не съм им длъжен за поддръжката. Аз ще бъда президент на всички клубове, всички способстват, едни по-малко, други повече, само че желаеме на тези, които способстват по-малко, да им помогнем да го вършат повече ", показа голмайстор номер 1 в историята на националния тим.

" Нямам по какъв начин да не се получи, аз постоянно съм бил сигурен. Фокусирам се само върху обстоятелството, че аз и моят екип ще успеем, тъй като знам по какъв начин работим, хората с какъв честен компас са, всеки със своите визии и хрумвания. Водя екипа ми с убеденост и знам, че най-после ще бъде спечелили ", сподели още Бербатов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР