Учудвам се защо толкова време, след като беше съставен кабинетът,

...
Учудвам се защо толкова време, след като беше съставен кабинетът,
Коментари Харесай

Йотова за главния секретар на МВР: Ако не са могли да работят в екип, защо не са го махнали досега?

" Учудвам се за какво толкоз време, откакто беше формиран кабинетът, не е направено предложение за промяната, в случай че не са могли да работят в екип ".

 

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка промяната на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, представена от Нова телевизия.

 

Тя участва на тържествената заря-проверка във връзка 146 години Шипченска епопея в Габрово.

" Очаквах повече от конференцията на Министерски съвет, за жалост, упованията ми не се оправдаха ", уточни още тя.

 

" Като български жител не станах по-спокойна от това, което чух следобяд. Надявам се българското държавно управление и Народното събрание, всички ние като институции да върнем стабилността и сигурността в страната ".

 

Следим всичко, което се случва в България, политическата конюнктура и тревожните сигнали, които идват от доста направления, сподели Илияна Йотова.

 

Президентството ще излезе със мнение както за убийството на Алексей Петров, по този начин и за други въпроси:

 

" Засега се въздържаме от всевъзможен коментар, тъй като не получаваме никаква по-определена информация от институциите, които са призвани да я дават. Днес многкратно чухме, че всички въпроси би трябвало да бъдат заложени на прокуратурата, евентуално и ние ще зададем такива въпроси ", посочи вицепрезидентът.

 

Дали е нужно привикване на Консултативен съвет за национална сигурност, ще реши президентът, съобщи Илияна Йотова.

 

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров не работи изобщо с министъра Калин Стоянов и ще бъде заменен ".

Това разгласи по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков след среща с вицепремиера Мария Габриел, вътрешния министър и шефовете на служби поради убийството на Алексей Петров.

 

Още в сряда ще бъде импортиран отчет в Министерския съвет за промяната на Тодоров и решението ще бъде пратено на президента Румен Радев за автограф.

 

Тодоров бе назначен в Министерство на вътрешните работи от служебните кабинети на Радев и бе апетитен от политиците от ПП-ДБ като образец по какъв начин президентът е овладял службите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР