Учредяване на сдружение с нестопанска цел Фонд за развитие на

...
Учредяване на сдружение с нестопанска цел Фонд за развитие на
Коментари Харесай

Бургас все още умува под каква форма да участва във фонда за развитие на летището

Учредяване на съдружие с нестопанска цел „ Фонд за развиване на Летище Бургас “ провокира диспути на днешните комисии към Общински съвет в морския град преди постоянното съвещание другата седмица. 

Инициативата на кмета на Поморие Иван Алексиев бе подкрепена от морските общини в региона. Съветниците от другите политически обединения се сплотиха към тезата , че това ще бъде потребна крачка за туризма в града, само че показаха някои свои терзания по отношение на докладната бележка. 

Съветникът от „ ИТН “ Стойко Андреев попита дали са правени калкулации за субсидирането на какъв брой полета могат да стигнат средствата и какъв ще бъде разходът за заплати на чиновниците на въпросния фонд. Той изрази и терзанието си, че страната не взе участие в тази самодейност , макар че казусът е народен.

По време на дебатите съветници от няколко разнообразни групи показаха терзания и по отношение на изчислението на членския импорт на всяка една от общините. В момента концепцията е това да става въз основата на брой поданици, само че съгласно част от съветниците това не е изключително заслужено и би било по-добре като аршин да се считат броя на нощувките на туристите на територията на всяка една община. За образец бе дадена Община Несебър, която макар, че се води с малко поданици, генерира голям поток от туристи през лятото поради курортния комплекс „ Слънчев бряг “ . Данните за това могат да се взимат от всеки предишен сезон, като по този метод бъдат оптимално справедливи

По време на днешните комисии също по този начин стана ясно, че Община Бургас ще приключи своето присъединяване в Алианс „ Българско Черноморие “ , защото не вижда изгоди от членуването си в това съдружие. По този метод средствата, които до този миг са били разходвани за него, ще бъдат пренасочени към Фонда за стимулиране на полетите, с цел да има действителна изгода за Бургас и района.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР