Учредихме специализиран съвет за контрол на снабдяването с лекарствата. Целта

...
Учредихме специализиран съвет за контрол на снабдяването с лекарствата. Целта
Коментари Харесай

Здравните власти подготвят алгоритъм за контрол на снабдяването с лекарства

Учредихме профилиран съвет за надзор на снабдяването с медикаментите. Целта е да се сътвори повсеместен логаритъм за доставяне с медикаменти, с единна номенклатура, с цел да се предотврати неналичието на медикаменти в аптеките. Това разгласи на брифинг здравният министър доктор Асен Меджидиев.
„ Предстои и разбор на аргументите за дефицита за всеки един съответен лекарсвен артикул. Работим за всеки дефицит на съответен медикамент. Комплексни са факторите за дефицит на лекарства  - дефицит на произвеждане или презапасяване, недобро зареждане на аптеки в отдалечени райони. Целта на съвета е да се сътвори повсеместен логаритъм ”, сподели Меджидиев.
В съвета вземат участие представители на Министерство на здравеопазването, на Националния съвет по реинбурсиране, търговци на едро, търговци на дребно, представители на аптечната мрежа в страната – от всички браншове на фармацевтичната индустрия. ” Целта ни е да предотвратяваме дефицита на медикаменти ”, сподели Меджидиев.
По думите му ще бъде усъвършенствана и отчетността на лекарствените артикули, с цел да предотвратят злоупотреби.
Според Аркади Шарков съветът ще се събира всеки месец. „ Всички, които са във веригата на лекарство снабдяването ще вземат участие в него. За основаване на единната номенклатура ще се даде задание на „ Информационно обслужване ” и другите АйТи отдели, с цел да се предотврати дефицитът на медикаменти ”, изясни Шарков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР