Учреден бе Консултативен съвет за безопасната експлоатация на асансьорите На

...
Учреден бе Консултативен съвет за безопасната експлоатация на асансьорите На
Коментари Харесай

Нов орган ще създава мерки за сигурност в асансьорите

Учреден бе Консултативен съвет за безвредната употреба на асансьорите На 4 декември беше основан Консултативният съвет за безвредната употреба на асансьори към Председателя на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). Основната му цел е да бъде основано дейно взаимоотношение сред другите асансьорни организации и Агенцията. По този метод ще бъдат създадени и образувани общи политики и тактики в региона на безвредната употреба и техническия контрол на асансьорните уреди, които ще са в полза на устойчивото икономическо развиване на бранша.

Всеки един от участниците в съвещанието ще има опция да разисква и да дава оферти както по нормативната база, по този начин по други значими въпроси касаещи безвредната употреба и техническия контрол на асансьорните уреди. В Консултативния съвет присъединяване вземат представители на Българска асансьорна асоциация, Национален браншови съюз за поддръжка на асансьори, подемници и ескалатори, Асоциация на производителите на асансьори, Софийска асоциация на асансьорните техници, Българска асоциация на асансьорните техници, Гражданско съдружие с нестопанска цел " Професионална помощ по проблемите на асансьорните уредби ", Фондация " Асансьорна сигурност ", образователни заведения, подготвящи фрагменти за бранша, контролни и механически организации, инженерингови компании, шефове на етажна благосъстоятелност и други.

Участници в съвета от страна на ДАМТН са Председателят на организацията Петър Горновски, заместник-председателят Валтер Василев, основният секретар Валентин Чиликов, и.д. Главен шеф на Главна дирекция " Инспекция за държавен механически контрол " Мария Вълкова и др.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР