Учителят вече отдавна не е център на обучение, има различни

...
Учителят вече отдавна не е център на обучение, има различни
Коментари Харесай

В 38-о училище искали извинение от бащата, изнесъл урока, че човек не е стъпвал на Луната

Учителят към този момент от дълго време не е център на образование, има разнообразни източници на информация, които са потребни, както за деца, по този начин и за възрастни. Децата са ни будни, любознателни и постоянно се стремя по предмета, който преподавам и тематиката, да включвам спомагателен материал.
 Стъпвал ли е човек на Луната? Астрономи от Българска академия на науките коментират в 38-о учебно заведение истина ли е или интрига  Как учат децата на сериозно мислене в елитно учебно заведение: Човек не е стъпвал на Луната
Това сподели в предаването „ 120 минути ” учителката Лидия Булева от 38-о ОУ „ Васил Априлов ”, към която през последната седмица се развихри скандал поради изказванието на родител, че в час Булева учи децата, че кацането на Луната през 1969г. в действителност в никакъв случай не се е състояло.

„ В края тутакси пуснах на децата видео от „ Ютюб ”, в което имаше причини и контрааргументи за стъпването на човешки крайник на Луната. Преведох наличието на видеото в най-общ тип. След което детето си е отишло у дома, споделило е на родителя си, че никой в никакъв случай не е ходил на Луната, родителят покъртен, прави коментар в обществените мрежи, в „ Туитър ”, описа Булева.

Учителката уточни, че е желала да разнообрази преподавания урок с спомагателна информация. Целта ѝ била да разсъни интерес у четвъртокласниците и да ги провокира да търсят разнообразна информация:

„ Просто считам, че в науката има доста области, в които има противоречиви въпроси, неизяснени въпроси. И когато детето получава друга информация, това го кара да търси още един източник. Успях да събудя интерес и любознание ”.

Директорът на учебното заведение Мариета Димитрова прикани за разговор сред учебното заведение и родителите:

„ Господин Иванов първо изнесе информацията в общественото пространство, след което пристигна при мен, не пожела даже да приказва с класния началник. Първото нещо, което пожела, е да реалокира детето в различен клас, след което реши да не го мести. Този господин на родителската среща не пожела обществено да се извини ”, уточни Димитрова.

По-рано денем родителите на децата от класа на Булева изпратиха писмо, в което показват поддръжката си за нея.

„ Днес, когато тематиката „ качество на образованието “ e извънредно значима за от ден на ден родители, един столичен преподавател с над 30 годишен опит има куража и отговорността да отваря прозорци към разнообразни и завладяващи тематики и аспекти от съществуването ни пред нашите деца. Не одобряваме лекотата и наглостта, с която се разясняват качествата ѝ (на Лидия Булева – бел. ред.) и обстановката в общественото пространство от хора, които не познават нито учителката, нито класа, нито учебното заведение, нито са осведомени до дъно с обстоятелствата, само че си разрешават да издават присъди и основават отровна и нездравословна среда както за децата от този клас, по този начин и за учебното заведение ”, се чете в писмото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР