Учителят Петър Дънов е едно от най-великите духовни учители, живели

...
Учителят Петър Дънов е едно от най-великите духовни учители, живели
Коментари Харесай

Кой е отредено да те обича според учителя Дънов

Учителят Петър Дънов е едно от най-великите духовни учители, живели в миналото по нашите земи. Той ни е завещал златни мъдрости и правила за правоверен, благополучен и изпълнен с обич живот.

За всеки човек е несъмнено кой да го обича. Ето за какво в никакъв случай не би трябвало да губим религия, че ще срещнем верния за нас. Дънов постоянно е казвал, че точно любовта е онази невидима мощ в света, която ни кара да демонстрираме най-хубавото от себе си. Тя стопля сърцата и душите ни, кара ни да сияем и ни преобразява.

Цитатите на Петър Дънов за любовта са доста. Като една от най-ярките персони в българската история и духовна просвета, Учителят постоянно е поставял съществени въпроси на дневен ред. Той се е интересувал от мястото и ролята на индивида във Вселената, природата и обществото, както и духовното схващане за просвета, нравственос, логика на психиката, медицина, музика и други Ето кои са едни от най-запомнящите се цитати на Петър Дънов за любовта, които ще стоплят душата ви:

Да обичаш тези, които те обичат - това го може всеки. Да обичаш тези, които са ситуирани към теб, това е божествено.

Ако някой не обръща внимание на твоята обич, това нищо не значи. Ще пристигна ден, когато той ще реши това, което си му дал, и на любовта ти ще отговори с обич. Той ще заплати с рента за това, което е получил от тебе. Човек може да губи на всички места и във всичко, само че не и в любовта.

Когато имаме любовта, целият свят работи за нас, а когато я нямаме, ние сами работим. Затова работите ни не вървят.

Любовта ще остане при индивида, който е признателен. Правете всичко за вас.

 Любов

Ако желаете някой да ви обича, сред него и вас би трябвало да има разлика, която да е хармонична, както сред тоновете в музиката. В това вярно комбиниране, в това разграничение точно седи хармонията, от която ние се възхищаваме.

Важно е какъв човек те обича. Ако те обича елементарен човек - ще станеш елементарен. Ако е надарен човек – и ти ще станеш надарен. Ако те обича талантлив – и ти ще станеш подобен.

Искаш обич - пожелайте я от дъното на душата си. Отговорът на мощните стремежи постоянно идва.

Да обичаш един човек значи да не допускаш в мозъка си нито една мисъл срещу него. Трябва да държиш облика му по този начин заветен, както твоя облик.

Любовта е най-нежното цвете. То би трябвало да се развива надалеч от погледите на хората. За любовта никой не би трябвало да знае.

Любовта не се предава с език. Този, който те обича не приказва, само че ти чувстваш, че в тази душа има обич. Проговори ли за любовта си, тя си отива.

Не питай: Обичаш ли ме? Направиш ли го – ще изгубиш всичко. Не е наша работа по какъв начин ни обичат – тяхна е. Наша работа е по какъв начин ние ще обичаме.

Ако желаете да разберете дали един човек ви обича – помислете. Ако мисълта за него не излиза от съзнанието ви – той ви обича. Ако и вие не изчезвате от съзнанието му - и двамата се обичате.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР