Учителят от Софийската математическа гимназия Пайсий Хилендарски Величка Велкова, която

...
Учителят от Софийската математическа гимназия Пайсий Хилендарски Величка Велкова, която
Коментари Харесай

Учител от Софийската математическа гимназия обвини зам.-министър на образованието в натиск

Учителят от Софийската математическа гимназия " Пайсий Хилендарски " Величка Велкова, която сега е и.д. шеф, упрекна в напън зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. В сигнал до няколко институции и медиите Велкова твърди, че Михайлова й се е обаждала по телефона с искане да възвърне уволнена учителка, за което Величкова нямала законово съображение.

Става въпрос за учителката Петя Тодорова, която бе дисциплинарно уволнена от шефа на гимназията Антони Стоянов за уронване престижа и престижа на учебното заведение, защото дискриминирала към 130 възпитаници за съревнование " Европейско кенгуру ". Родители излязоха на митинг в отбрана на Тодорова.

Пред " Дневник " Таня Михайлова изясни, че в Софийската математическа гимназия е направена инспекция по случая и констатациите по отношение на уволнението на Тодорова са, че въпросът може да се реши или посредством управническо решение на шефа, или по правосъден път. " Нашият съвет е въпросът да се реши по най-хубавия за децата метод ", изясни Михайлова и добави, че не е оказвала напън върху Величкова.

Работодател на шефа е началникът на Районното ръководство по образованието Ваня Кастрева и тя би трябвало да предприеме дейности след инспекцията, сподели още Михайлова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР