Учителските синдикати искат допълнителен платен годишен отпуск от поне два

...
Учителските синдикати искат допълнителен платен годишен отпуск от поне два
Коментари Харесай

Учителските синдикати предлагат 2 дни отпуск за ваксина

Учителските синдикати желаят спомагателен заплатен годишен отпуск от най-малко два дни при имунизиране против ковид. Отпускът да се употребява след първа или втора игла. Предложението им е било подкрепено от Министерство на образованието на състоялия се през вчерашния ден Отраслов съвет. Това предложение обаче се отхвърля от шефовете и Съюза на работодателите в системата на националната култура (СРСНПБ), както и от частните учебни заведения.

Към момента 40% е обсегът на имунизацията на работещите в системата на образованието. От МОН желаят да задействат акцията с включване на водачи и районни срещи. Учителските синдикати поддържат МОН напълно.

СРСНПБ застанахме на позицията, че учителите са здравомислещи, интелигентни и образовани хора и могат да взимат независими решения за себе си и своето здраве, оповестява в профила си шефът на 119 учебно заведение в София и консултант към МОН Диян Стаматов.

На отрасловия съвет е прегледан и казуса с профилактиката и рехабилитация на педагогическите експерти. Изразена бе кардинална поддръжка от обществените сътрудници. Наредбата ще стартира да работи след координиране с Министерство на здравеопазването.

Приело се е да не се удължава образователната година със седмица/и за други действия, както и да се сътвори нова работна група за синхронизиране на нормативните документите и понижаване на административната тежест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР