Учителките са съставили и цяла плейлиста с музика за настроение

...
Учителките са съставили и цяла плейлиста с музика за настроение
Коментари Харесай

Подготваци от Столипиново учат онлайн и английски

Учителките са съставили и цяла плейлиста с музика за въодушевление и почивка



Подготвачета от " Столипиново " освен учат от разстояние, до момента в който детската им градина е затворена поради локдауна, ами дружно с българския език онлайн подхванаха и британския.

Учителката на 4. Б група в ДГ „ Маргаритка “ - Кристина Тодорова, която е приключила педагогика с британски език, образувала „ ядрото “ от будни деца дружно с колежката си Силвия Петринска. Преподава им непознатия език напълно по своя самодейност и изцяло гратис, настрана от платените спомагателни действия в образователните заведения за най-малките.

Сред като при предходното затваряне през декември от детската градина се допитали до родителите дали желаят децата им да вземат участие в занимания от разстояние, в този момент фамилиите сами се поинтересували дали ще им пращат отново материали по Вайбър и на хартия. Групите във Facebook също са дейни от предишния път, а около учениците вкъщи към този момент имаме и родители, които се оправят със Zoom и Google Мийт, споделя директорката Тодорка Бакърджиева.

Спазва се ограничаването връзките в електронна среда да не надвишават 30 минути дневно, а учителките се стремят да ги разнообразяват със занимания по разнообразни посоки, като ги редуват с музика. Задачата по математика се оказва много вкусна - да се опекат сладки по мамина рецепта, да се преброят, да се похапне, а след това отново да се регистрира какъв брой са останали в чинията. Всички върнати назад отговори били нули.

По български език пък се употребяват електронни запаси от платформата на „ Просвета “ и видеоуроци от " Уча.се ". Децата слушат приказка, а след това благодарение на родител се пробват да я опишат с няколко фрази.

Само направлението физическо образование страда. Но пък са разрешени игри на терасата и в двора, въпреки и без да се желае противоположна връзка от фамилията. Хлапетата разкрили и по-пряк път за проучване на плодовете и зеленчуците по „ Околен свят “ от пращаните линкове - той минава през хладилника и фруктиерата на масата.

Учителките са съставили и цяла плейлиста с музика за въодушевление и почивка.

В осемте групи, в които всички деца са с майчин език, друг от българския, дейните онлайн при по-големите са по 10-15, а при по-малките по 5-10 хлапета в група. На останалите се пращат материали на хартия, като детската градина дава също моливи и флумастери за осъществяване на заданията. Доста дейни са фамилии на малчугани от първа група, които поддържат връзка с учителите дори по имейла. За трите деца със специфични просветителни потребности в детската градина материалите се дават от ресурсните учители.

И другите детски заведения в Пловдив пращат на родителите материали в електронен формат по време на локдауна, а родителите могат да ги отработват при предпочитание с хлапетата. Където това не работи, се раздават работни листове на хартия - като в друга детска градина в регион " Източен " - " Щастливо детство ".

Амулети за благополучие

От ДГ „ Маргаритка “ се надяват обстановката да се усъвършенства, с цел да отпразнуват 45-годишнината на образователното заведение на 22 април, в Деня на Земята. Празникът е плануван на открито с атрактивна драматизация по претекстове от актуалното кино. Ще има и работилнички по групи, на огромно разстояние една от друга и без разбъркване на децата. От хартия и естествени материали ще създават планетата Земя, морето и амулети за благополучие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР